Suolakeskustelu
Kuulemma suurin osa suomalaisten ylimääräisestä suolasta tulee leivästä, juustosta ja leikkeleistä. Jatkuvasti kehotetaan kuluttajia vähentämään suolan käyttöä mutta leipomot, meijerit ja lihanjalostajat saavat tehdä mitä lystää eikä kukaan kehota niitä vähentämään suolaa. Itse ei voi kaikkea ruveta tekemään, eikös tuottajat ole sitä varten. Edes Menestysresepti ohjelmassa ei ollut yhtään vähäsuolaista tai suolatonta tuotetta.
Kommentit (15)
Jos on pakko syödä koko ajan eineksiä, syö sellaisia mihin on lisätty merisuolaa eikä "suolaa". Ongelma ei ole suolassa vaan suolan laadussa, joka on näissä tiedeukkojen jalostamissa jopa terveydelle haitallinen
Vierailija kirjoitti:
Jos on pakko syödä koko ajan eineksiä, syö sellaisia mihin on lisätty merisuolaa eikä "suolaa". Ongelma ei ole suolassa vaan suolan laadussa, joka on näissä tiedeukkojen jalostamissa jopa terveydelle haitallinen
Suolan kemiallinen koostumus on sama kaikissa suolissa. Natriumkloridi on natriumkloridia olipa se merisuolaa tai himalajan vuorisuolaa.
Vierailija kirjoitti:
Sydänmerkki?
Mitä haluat sanoa?
Aromisuolassa on kaikki tarvittavat mausteet mukana, eikä siinä ole mitään turhaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos on pakko syödä koko ajan eineksiä, syö sellaisia mihin on lisätty merisuolaa eikä "suolaa". Ongelma ei ole suolassa vaan suolan laadussa, joka on näissä tiedeukkojen jalostamissa jopa terveydelle haitallinen
Suolan kemiallinen koostumus on sama kaikissa suolissa. Natriumkloridi on natriumkloridia olipa se merisuolaa tai himalajan vuorisuolaa.
Haetaanko tuossa ed. kommentissa näitä Seltin, Pan ymv suoloja...?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos on pakko syödä koko ajan eineksiä, syö sellaisia mihin on lisätty merisuolaa eikä "suolaa". Ongelma ei ole suolassa vaan suolan laadussa, joka on näissä tiedeukkojen jalostamissa jopa terveydelle haitallinen
Suolan kemiallinen koostumus on sama kaikissa suolissa. Natriumkloridi on natriumkloridia olipa se merisuolaa tai himalajan vuorisuolaa.
Saltets konsistens kan väl vara konstant i olika tarmar.
Seltin mineraalisuola sisältää 50 % vähemmän suolaa (natriumkloridia) kuin tavallinen suola. Natriumkloridin sijaan Seltin mineraalisuola sisältää kaliumkloridi- ja magnesiumsulfaattisuoloja.
Syön täysin suolatonta ruokaa sillä inhoan suolan makua.
Suola maistuu meidän suomalaistenkin mielestä hyvälle.
Pansuola on mineraalisuoloista parhaimman makuista.
Missään ei ole edes pystytty osoittamaan, että suola olisi terveydelle vaarallista. Suolaton ruoka on kammottavaa eikä kukaan sellaista ostaisi vaikka sellaista olisi myynnissä (ja siksi ei olekaan..).
Vierailija kirjoitti:
Missään ei ole edes pystytty osoittamaan, että suola olisi terveydelle vaarallista. Suolaton ruoka on kammottavaa eikä kukaan sellaista ostaisi vaikka sellaista olisi myynnissä (ja siksi ei olekaan..).
Suolan tarve tyydyttyy itsestään. Liika suola on myrkyllistä myrkkyä. Kaikkea lisäsuolaa pitää välttää kuin koronavirusta.
Suola suojaa ruokaa pilaantumiselta.
Ruokatehtaille ja valmistajille pitäisi asettaa lailla lisättävän suolan enimmäismäärät. Miksi niin ei tehdä, ole tehty jo, tuskin suomessa mitään suolakartelliakaan on mikä lobbaisi kehhityksen kumoon vai?