Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä voi olla syynä siihen etten saa sämpylöitä onnistumaan kuivahiivalla mutta tuorehiivalla saan?

Vierailija
15.02.2025 |

Kuivahiivalla tehty sämpylätaikina ei kohoa ja sämpylöistä tulee painavia ja tiiviitä ja pieniä. Tuorehiivalla niistä tulee ihan hyviä ja taikina kohoaa.

Käyttämäni kuivahiiva on ollut päiväyksen sisällä ja oikein säilytettyä kaapissa.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko neste tarpeeksi lämmintä?

Vierailija
2/5 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpötila

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nesteen lämpötilan pitää olla just oikea, liian haalealla ei onnistu.

Vierailija
4/5 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo liian kuuma neste/liian kylmä neste, liian vähän kuivahiivaa, liikaa jauhoja, liian kova taikina, liian matala uunin lämpötila...

Vierailija
5/5 |
15.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpötila, liotatko kunnolla.  Itse teen ensin löysän liemen ja annan muhia hetken, kun alkaa kuplia niin jatkan sitten.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän kolme