Lue keskustelun säännöt.
Mikä voi olla syynä siihen etten saa sämpylöitä onnistumaan kuivahiivalla mutta tuorehiivalla saan?
15.02.2025 |
Kuivahiivalla tehty sämpylätaikina ei kohoa ja sämpylöistä tulee painavia ja tiiviitä ja pieniä. Tuorehiivalla niistä tulee ihan hyviä ja taikina kohoaa.
Käyttämäni kuivahiiva on ollut päiväyksen sisällä ja oikein säilytettyä kaapissa.
Kommentit (5)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nesteen lämpötilan pitää olla just oikea, liian haalealla ei onnistu.
joo liian kuuma neste/liian kylmä neste, liian vähän kuivahiivaa, liikaa jauhoja, liian kova taikina, liian matala uunin lämpötila...
Lämpötila, liotatko kunnolla. Itse teen ensin löysän liemen ja annan muhia hetken, kun alkaa kuplia niin jatkan sitten.
Onko neste tarpeeksi lämmintä?