Leipurit auttakaa!
Huomenta!
Reseptissä lukee että huoneenlämpöinen voi. Miten kauan voi lämpiää huoneenlämpöiseksi?
Kvg tuotti vain sulatusohjeita.
Kiitos neuvoista!
Kommentit (14)
Kristus. No nosta se voi pöydälle ja odota.
Vierailija kirjoitti:
Kristus. No nosta se voi pöydälle ja odota.
Mutta ei kai se pilaannu jo jos liian kauan on sitten?
Vierailija kirjoitti:
Mistä me sen tiedämme, kuinka kylmän voin otit ja kuinka lämmin on sinun huoneesi. Ehkä tunti tai pari. Kokeile. Voit ottaa sen huonelämpöön vaikka edellisenä iltana, jos aiot leipoa aamulla.
Normi jääkaappilämpö joku +8 tossa ovessa. Iltapäivällä ajattelin kun tulen töistä
Laita voi mikroon hetkeks. Siis ihan hetkeks, ettei ehdi sulaan.
Näin leipomapäivinä ajattelen, että olispa tääkin opetettu koulussa köksäntunnilla. Esim en ole unohtanut opettajan näyttämään kuppitekniikkaa pullanleivonnassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kristus. No nosta se voi pöydälle ja odota.
Mutta ei kai se pilaannu jo jos liian kauan on sitten?
Ei pilaannu, koska sinähän alat leipomaan siitä jotain, kun on lämmennyt. Oikeasti tavallinen voi olla huonelämmössä vaikka vuorokausia pilaantumatta. Pehmenee se, mutta aika pitkään menee ennen kuin on pilalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä me sen tiedämme, kuinka kylmän voin otit ja kuinka lämmin on sinun huoneesi. Ehkä tunti tai pari. Kokeile. Voit ottaa sen huonelämpöön vaikka edellisenä iltana, jos aiot leipoa aamulla.
Normi jääkaappilämpö joku +8 tossa ovessa. Iltapäivällä ajattelin kun tulen töistä
Silloin kannattaa ottaa huonelämpöön ennen töihin lähtöä, niin voit aloittaa leipomisen heti, kun tulet. Näin siitä riippumatta, onko työpäiväsi 4 vai 12 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kristus. No nosta se voi pöydälle ja odota.
Mutta ei kai se pilaannu jo jos liian kauan on sitten?
Ei pilaannu, koska sinähän alat leipomaan siitä jotain, kun on lämmennyt. Oikeasti tavallinen voi olla huonelämmössä vaikka vuorokausia pilaantumatta. Pehmenee se, mutta aika pitkään menee ennen kuin on pilalla.
Okei kiitos, tulee vieraita niin arkailen, enhän voi tarjota kakkua joka tehty pilaantuneesta tuotteesta.
palottele se voi pieniksi palasiksi,niin ei kestä ku hetken,niin on huoneen lämpöistä
Sen voi myös tosiaan mikrottaa tai vähän lämmittää kattilassa liedellä pehmeäksi, jos on unohtanut ottaa ajoissa lämpimään. Itse teen usein näin, koska leipomisinspis iskee varoittamatta. Ei ole vaikuttanut lopputuotteeseen mitenkään kunhan ei ihan sulaksi asti lämmitä.
Mikroon 2x10 sekuntia niin on sopivaa.
Ota esille vain sen verran voita mitä käytät leipomiseen, harvoin tarvitsee koko pakettia.
Mistä me sen tiedämme, kuinka kylmän voin otit ja kuinka lämmin on sinun huoneesi. Ehkä tunti tai pari. Kokeile. Voit ottaa sen huonelämpöön vaikka edellisenä iltana, jos aiot leipoa aamulla.