Mistä perunoista te teette muussin ja keiton?
Kommentit (21)
Perulaisista sinisistä perunoista teen.
Pariisinperunoista keitto ja pakastelohkoista muusi.
Kiinteistä perunoista keiton, ja jauhoisista tai yleisperunoista muussin.
Kerrohan ensin, että mikä ihme on muussi?
Muusin teen mistä hyvänsä jauhoisesta perunasta ja kiinteitä perunoita käytän keittoon.
Vierailija kirjoitti:
Puikula perunasta tulee paras muussi.
Näin on ja kun pistää pusertimesta läpi niin ei tarvitse kuoria. Muutenhan noiden kuoriminen on pärsiistä.
Keltaisen pussin perunat käy kumpaankin.
Vierailija kirjoitti:
Kerrohan ensin, että mikä ihme on muussi?
Sama kuin huttu.
Muusin ja keiton🤣. 1970-luku tuli käymään.
Vierailija kirjoitti:
Kerrohan ensin, että mikä ihme on muussi?
Perunasose (tunnetaan myös muun muassa nimillä perunamuusi, perunamuussi, perunamuhennos, pottuvoi ja mokko) on perunoista soseuttamalla tehty ruokalaji.[1]
Muusi joko jostain perus jauhoisista perunoista tai rosamundasta, riippuu hinnasta. Keitot yleisperunoista tai jauhoisesta, inhoan kiinteää perunaa.
Keittoon laitaan perunoista pussista, jossa lukee "keittoperuna." Muusin taas teen niistä perunoista, joiden pussissa lukee "muusiperuna." Molempia saa vaikka S-kaupoista.
Toinen hyvä vaihtoehto muusiperunaksi on uuniperuna ja vieläpä siten että kypsentää ensin uunissa ja pusertaa muusiksi sitten. Lajikkeella ei niin väliä.
Mitä länkytystä tuo muussi on. Se on muusi.
Jauhoisista muusin ja perunakeiton, muut keitot yleisperunoista, lajikkeella ei niin väliä.
Kape Aihisen esikeittämistä Reesperunoista
Vierailija kirjoitti:
Kerrohan ensin, että mikä ihme on muussi?
Sama kun tuuvvinki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerrohan ensin, että mikä ihme on muussi?
Sama kuin huttu.
Huttu on soppa ja muussi on tuuvinki.
Puikula perunasta tulee paras muussi.