Mikä jäätelö muistuttaa eniten ysärin jäätelöitä?
Tai vanhempia, jos ne oli parempia. Oma kokemus vaan rajoittuu noihin aikoihin.
Ei siis mitään heti avatessa pehmeää sokerimössöä, vaan jäätelöä, joka maistuu joltain muultakin. Tärkeää, ettei ole lusikoitavissa heti, vaan on pakastimesta otettuna kovaa.
Kommentit (19)
Mikä tiikeri? Viimeksi maistamani oli pakkasesta pehmeää. Tiikeri ei muutenkaan lemppari, mutta jos joku valmistaa sitä hyvin, niin varmaan muutkin maut ovat jees :)
Haluat jotain nostalgista harhamuistoa. Pakasta maitoa ja yritä lusikoida.
Et elä todellisuudessa. Elät menneisyydessä.
Se kivikova keinotekoiselta vanilliinilta maistunut jäätelö jonka seuraava olomuoto oli maitomainen neste, ei koskaan ollut hyvää. Se oli vain ainoaa jäätelöä mitä oli.
Ei enää mikään. Vanha suosikkini hedelmäisen herkullinen mangomeloni maistuu tänä päivänä siltä kuin joku olisi kaatanut esanssista mangomehua pahvilaatikon päälle ja se kaikki moska olisi jauhettu mauttoman rasvattoman maidon sekaan.
Kannattaisi edes joskus matkustaa Italiaan. Jäätelön ei kuulu olla kovaa.
Jäätelöauton myymät jäätelöveneet on mun mielestä maistuneet samalta kuin lapsena.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisi edes joskus matkustaa Italiaan. Jäätelön ei kuulu olla kovaa.
Se on gelatoa, joka ei ole sama kuin jäätelö :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisi edes joskus matkustaa Italiaan. Jäätelön ei kuulu olla kovaa.
Se on gelatoa, joka ei ole sama kuin jäätelö :)
Jäätelö ei ole suomalainen keksintö. Kuten ei makaronilaatikkokaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisi edes joskus matkustaa Italiaan. Jäätelön ei kuulu olla kovaa.
Se on gelatoa, joka ei ole sama kuin jäätelö :)
Ja mikä on jäätelö italiaksi?
Ennen jäätelöissä oli transrasvaa. Tervemenoa vaan menneisyyteen.
Mitä siis teet sillä kovalla jäätelöllä? Katselet kun se pehmenee?
Nykyään jäätelöä osataan valmistaa oikein eli siihen vatkataan riittävästi ilmaa ettei siitä tule kivikovaa kuten pakastettu maito.
Varmaan syöt myös perunoita valkokastikkeella ja teet lauantaimakkaraleipiä. Huoh.
Vierailija kirjoitti:
Et elä todellisuudessa. Elät menneisyydessä.
Se kivikova keinotekoiselta vanilliinilta maistunut jäätelö jonka seuraava olomuoto oli maitomainen neste, ei koskaan ollut hyvää. Se oli vain ainoaa jäätelöä mitä oli.
Entisajan vaniljajäätelö oli tosi hyvää ja kermainen ( suurin osa), ja vielä 90- luvulla.
Taidat olla aika nuori.
T. N 1970
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Et elä todellisuudessa. Elät menneisyydessä.
Se kivikova keinotekoiselta vanilliinilta maistunut jäätelö jonka seuraava olomuoto oli maitomainen neste, ei koskaan ollut hyvää. Se oli vain ainoaa jäätelöä mitä oli.
Entisajan vaniljajäätelö oli tosi hyvää ja kermainen ( suurin osa), ja vielä 90- luvulla.
Taidat olla aika nuori.
T. N 1970
Niin oli ja siinä oli mustia oikean vaniljan siemeniä ainakin olikohan Ingmanin jäätelössä. Ai että oli hyvää.
Ysärillä alkoi olla kyllä hirveitä jäätelöitä myös, kasvirasvajäätelöitä ehkä olivat nimeltään. Mutta monet olivat tosi hyviä, ihan se tiiliskivi-vaniljakin. Kermaista, makeaa muttei imelää jne.
Se pehmeys tulee nykyään osin glukoosisiirapista. Ilmaa noihin on aina vatkattu sekaan, nykyään niin paljon että kilohinta on melkoinen. Paremmat jäätelöt eivät ole niin ilmavia.
Lue tuoteseloste, ei se sen kummempaa ole. Rasvaa täytyy olla vähintään 10g/100g ja painoa vähintään 800g/litra. Sellaista on jäätelö kasarin tyyliin. Virolaisissa jäätelöissä on rasvaa 20g/100g. Yhdysvalloissa on laki, että jos jäätelössä on rasvaa alle 10g/100g, niin sitä ei saa myydä jäätelönä.
Tiikeri! Aina yhtä hyvä.