Miksi Suomessa käytetään ihan valtavasti suolaa ruuanlaitossa?
Tätä olen ihmetellyt, monet suomalaiset käyttää ihan järkyttävät määrät suolaa. Kastikkeisiin lisätään grillimaustetta (suolaa), lihaliemikuutio (suolaa), aromisuolaa, ehkä vielä lisäsuolaa sellaisenaan.
Suolaa ja suolaa ja vielä vähän extrasuolaa.
Miksi maku täytyy perustua pelkkään suolaan? Miksi ei voisi käyttää vaikka muita mausteita joista saisi makua ja suolaa ei tarvisi käyttää niin valtavia määriä?
Kommentit (22)
Voi, ei Suomessa käytetä valtavasti suolaa! Oletko matkustellut tai asunut ulkomailla? Esim. Italiassa ruoka on huomatavasti suolaisempaa.
Nää Suomessa sitä ja suomalaiset tätä... -aloitukset ovat niin väsyneitä.
Koska monet muut mausteet polttaa suuta ja tulee liian tulista ruokaa. Sitäpaitsi voimakkaampia mausteita käytetään peittämään pilaantuneiden raaka-aineiden makua. Nam.
Ei tartte joditabletteja hankkia, kun syö tarpeeksi suolaa...
Vierailija kirjoitti:
Koska monet muut mausteet polttaa suuta ja tulee liian tulista ruokaa. Sitäpaitsi voimakkaampia mausteita käytetään peittämään pilaantuneiden raaka-aineiden makua. Nam.
Lihatiskillä vanhat lihat marinoidaan niin tulee herkku grillattavaa.
Vierailija kirjoitti:
Koska monet muut mausteet polttaa suuta ja tulee liian tulista ruokaa. Sitäpaitsi voimakkaampia mausteita käytetään peittämään pilaantuneiden raaka-aineiden makua. Nam.
No ei ole pakko lisätä chiliä? Onhan niitä paljon muitakin vaihtoehtoja, jos ei tulisesta ruuasta pidä. Mausteinen on eri asia.
Vierailija kirjoitti:
Voi, ei Suomessa käytetä valtavasti suolaa! Oletko matkustellut tai asunut ulkomailla? Esim. Italiassa ruoka on huomatavasti suolaisempaa.
Jos ruoka on rehellisesti suolaisempaa kuin meillä, mutta ei ole tehty aromisuolan, grillimausteen, lihaliemikuution sekä ketsupin yhdistelmällä, niin onko se automaattisesti huonompaa kuin suomalainen em. "ruoka"?
Vierailija kirjoitti:
Ei tartte joditabletteja hankkia, kun syö tarpeeksi suolaa...
En ole jodioitua suolaa käyttänyt piiiitkään aikaan. Merisuolasta ei tule sitä sivumakua.
Ai Suomessa vaan? Mitä nyt oon noittein muunmaalaisten ruoanlaittovideoita kattonut, niin aika vähän Suomessa käytetään suolaa, rasvaa ja juustoa varsinkin.
Palsta-Manna kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, ei Suomessa käytetä valtavasti suolaa! Oletko matkustellut tai asunut ulkomailla? Esim. Italiassa ruoka on huomatavasti suolaisempaa.
Jos ruoka on rehellisesti suolaisempaa kuin meillä, mutta ei ole tehty aromisuolan, grillimausteen, lihaliemikuution sekä ketsupin yhdistelmällä, niin onko se automaattisesti huonompaa kuin suomalainen em. "ruoka"?
Lainasit viestiäni, mutta en ymmärrä, miten omasi liittyy siihen.
Koska suola on tärkein mauste, vai onko se edes mauste?
Lihalle tarvitaan vain suolaa ja mustapippuria.
Kuka nyt mitään grillimausteita käyttää?
Lounaspaikoissa ja ravintoloissa sen huomaa, että nykykokit pitävät suolaa myrkkynä.
Ainakin itseäni ketuttaa alkaa maustamaan kallillla ostamaani ruoka-annostani.
Muistan nuoruudestani miten isoäiti käytti valtavasti mausteita, niitä oli maustekaapin hyllyt täynnä. Nykyään muuten ei taideta tunteakaan sellaista kuin maustekaappi. Silti suola kyllä kuuluu ruokaan, ei ehkä niin paljon kuin työkaverilla, joka laittoi keittoon kunnes se ei enää sulanut.
Vierailija kirjoitti:
Koska monet muut mausteet polttaa suuta ja tulee liian tulista ruokaa. Sitäpaitsi voimakkaampia mausteita käytetään peittämään pilaantuneiden raaka-aineiden makua. Nam.
Monet muut mausteet? Missäköhän muissa mausteissa on kapsaisiinia kuin chilissä?
Toki esim inkivääri ja valkosipuli voi olla monille liian voimakasta, mutta Prisman maustehylly on pitkä ja sieltä löytyy myös paljon "ei voimakkaita"
Osa tarvisi jodisuolaa, joku merisuolaa ja joku muuta. Myös nestettä. Mutta on paljon suolattomia ja sokerittomia tuotteita, joissa voi olla myös epäterveellisen vähän. Sitten on ne joissa on liikaa suolaa ja kermamössöä. Saarioiselle joku voisi vinkata että jättää kermat pois ja panostaa tavalliseen perunasuikaleeseen.
Yhtenä juhannuksena kävin Tukholmassa ja tilasin grillillä potatismus med knackkorv. Oli nälkäkin. No hyi helv miten paljon oli suolaa pottumuusissa. Fitutti kun oli niin nälkä eikä kunnon ruokaa mutta söin ja olin sitten kipeä loppuristeilyn.
Ilman suolaa mikään ei maistu millekään. PISTE.
Jotkut etenkin vanhemmat ihmiset pelkää kokeilla uusia mausteita ja suomalaisiin on upotettu asenne siitä että kyllä pittääpi suola riittää, ehkä vähän pippuria korkeintaan jos haluaa eksotiikkaa.