Miten saan perunat keitettyä niin, ettei niistä tule mössöisiä?
pliis apua! Aapua perunat menee rikki aina kun keitän. Joudun keittämään kuorittuna kun tulee vieraita
Kommentit (19)
Kiitos jo vaustauksista. Ostin siis viimeksi jo kiinteää lajiketta, mutta silti niistä tuli mössöisiä. En vaan tajua, miten en onnistu tässä! Tuntuu niin tyhmältä, kun ei osaa perunia keittää..
Vierailija kirjoitti:
Kiitos jo vaustauksista. Ostin siis viimeksi jo kiinteää lajiketta, mutta silti niistä tuli mössöisiä. En vaan tajua, miten en onnistu tässä! Tuntuu niin tyhmältä, kun ei osaa perunia keittää..
Niissä voi olla isoja laatueroja. Älä lannistu, osta eri merkkistä, eri kaupasta. Ole tarkkana siinä vaiheessa kun alkaa kypsyä, kokeile jollain terävällä perunoita ettei halkea. Heti kun uppoaa, on kypsä. Äkkiä vedet pois. Minuuttikin liikaa voi olla oikeasti liikaa. Opit tunnistamaan hajusta sen, milloin tulee kiire.
Oi ompas ihana vastaus, kiitos! Yritän olla tarkkana tällä kertaa. Perunat on myt erejä kuin viimeksi
Keitä maltillisesti, riittää että vesi kuplii kevyesti
Oikea lajike, keitä hiljaa porisevassa vedessä ja älä keitä liian pitkään!
Ihanaa, täällä on mahtavia vinkkejä! Ootte ihania
Laita perunat kylmään veteen kattilaan. Kun vesi alkaa kiehumaan, säädä lämpö keskilämmöllä, jossa porisee hillitysti. Ei siis liian isosti kiehuen.
Keskikokoinen pottu kypsyy n. 25 minuutissa siitä laskettuna, kun vesi alkaa kiehumaan sopivasti.
Vierailija kirjoitti:
Mistä kaupasta ostat perunat?
Naapurin pottukellarista käyn varastamassa.
-vasemmistolainen
Vierailija kirjoitti:
Ostin perunat Lidlistä
Arvasin. Sieltä olen ostanut huonolaatuisia pottuja. Nyt ostan prismasta.
Mä ostan Annabella-lajiketta ja höyrytän keittämisen sijaan, tulee ihan parhaita perunoita. Ylikypsentää ei tietty saa.
Kokeile uuniperunoita. Isot potut uuniin kuorineen. Pistele parit reiät niihin haarukalla.
Paista 200 asteessa 50 min keskitasolla. Tää on helppo ruoka. Tarjoa kermaviilikastikkeella, kinkkusuikaleilla, tonnikalalla katkiksilla.
Oikea lajike eikä keitä liian kauan, hajoavat jos niin tekee. Ja kannattaa valita pienehköjä perunoita, isot helposti hajoavat pinnasta vaikka sisus olisi vielä raaka.
Hei, kiitos teille kaikille vinkeistä! Keitin perunat ja niistä tuli ihan onnistuneita :) nyt tuntuu, että osaan tämän.
Osta oikeaa lajiketta, joka kestää kittämisen. Siis yleisperunaa, ei jauhoista lajiketta.