Airfryer - hankkia vai ei?
Onko sinulla airfryer ja jos on, oletko tyytyväinen?
Jos unohdetaan mahdollinen energian säästö ja ruoan valmistuksen nopeus, onko ruoka sillä laitettuna parempaa kuin muutoin?
Mihin käytät sitä?
Mietin itse, hankkiako vai ei. En halua turhia laitteita tilaa viemään. Jos käyttäisin sitä kerran kahdessa viikossa, se ei ole hankkimisen arvoinen. Ranskalaisia syödään niin vähän, että niitä varten en hanki omaa laitetta. Jos syöt kasvispitoista ruokaa, kalaa ja kanaa, onko ne oikeasti airfryerillä parempia kuin muuten?
Kommentit (125)
Kalapuikkojakaan ei syödä, mutta olisiko ne parempia airfryerillä kuin pannulla paistamalla? Vai onko idea se, että tuossa laitteessa ei tarvita rasvaa?
Vierailija kirjoitti:
Kalapuikkojakaan ei syödä, mutta olisiko ne parempia airfryerillä kuin pannulla paistamalla? Vai onko idea se, että tuossa laitteessa ei tarvita rasvaa?
No se on just sen laitteen idea, että rasvaa ei käytetä
No jos ne kalapuikot laittaa uunissa ilman rasvaa, mikä on ero airfryeriin verrattuna? Nopeus?
Jos laitan vaikkapa lohifileen palan ja jotain kasviksia airfryeriin, onko lopputulos yhtään maukkaampi kuin sama uunissa valmistettuna?
Sanotaan, että airfryer ei vaadi rasvaa, mutta kuitenkin resepteissä sanotaan, että voi laittaa öljyä esim. uunijuureksiin samaan tapaan kuin uunissa laitettaessakin. Voihan uuniinkin laittaa ilman rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
No jos ne kalapuikot laittaa uunissa ilman rasvaa, mikä on ero airfryeriin verrattuna? Nopeus?
Periaatteessa airfryer on kiertoilmauuni. Ei mitään muuta.
Pölyttymässä on. Vaivalloinen puhdistaa. Tein nettiohjeen mukaan jauhelihasta lihapullia, eli lihaneliöitä
Käy kuten leipäkoneille kävi. Kohta kirpputorit ja kierrätyskeskukset täynnä näitä turhia tilaa vieviä mölytoosia.
Vierailija kirjoitti:
Kerroit jo ettet syö ranskalaisia, joten ei, sillä ei usein silloin ole käyttöä.
Tosin ei se paljon kaupassa maksakaan, jos ostat pienemmän laitteen. Kalapuikkoja?
Meillä on pari kuukautta vanha ja on käytössä päivittäin. Hellaa olen käyttänyt tällä välillä kaksi kertaa ja uunia en ollenkaan. Päinvastoin, kannattaa ostaa vähintään viisilitrainen, sillä voi silloin tehdä oikeaakin ruokaa, esim. kokonaisen pakastebroilerin tms. Ranskanperunoita ei olla tehty kertaakaan, mutta esim. Kokkikartanon kiusaukset tulevat tuolla parempia kuin uunissa. Paistan ne pakkauksissa olevan uunipaiston ohjeen mukaan. Pakastepizzatkin tulevat paremmiksi kuin uunissa, tosin niitä pitää palastella ja paistaa vain osa kerrallaan, jos ei tahdo laittaa paloja päällekkäin.
Vierailija kirjoitti:
Pölyttymässä on. Vaivalloinen puhdistaa. Tein nettiohjeen mukaan jauhelihasta lihapullia, eli lihaneliöitä
Erittäin helppo puhdistaa. Ja paljon helpompi kuin uuni.
Vierailija kirjoitti:
Pölyttymässä on. Vaivalloinen puhdistaa. Tein nettiohjeen mukaan jauhelihasta lihapullia, eli lihaneliöitä
Kaksi kokonaista osaa pestävänä peruskäytössä, kori ja paistoritilä, mikä siinä on vaikeaa? Ethän sinä uunistakaan hinkkaa paistovastuksia joka käytön jälkeen, vai oletko niin harrastuksia vailla, että tuokin homma pitää tehdä päivittäin?
Käsittääkseni airfryiereistä lähtee aivan järjetön ääni.
En minä laita kalapuikkoihin, ranuihin tms rasvaa kun uunissa paistan ne. Miten air fryer eroaa tossa asiassa uunista? Nopeuden suhteen vaan ja määrissä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pölyttymässä on. Vaivalloinen puhdistaa. Tein nettiohjeen mukaan jauhelihasta lihapullia, eli lihaneliöitä
Kaksi kokonaista osaa pestävänä peruskäytössä, kori ja paistoritilä, mikä siinä on vaikeaa? Ethän sinä uunistakaan hinkkaa paistovastuksia joka käytön jälkeen, vai oletko niin harrastuksia vailla, että tuokin homma pitää tehdä päivittäin?
Kai ne sisätilatkin sieltä pitää puhdistaa? Vai onko se kori joku umpinainen avaruuskapseli pienellä aukolla, jonka sisään ruuat laitetaan?
Mieti missä se laite on kymmenen vuoden kuluttua.
Mitä ihmiset sillä säästyneellä ajalla muka tekevät? Pääsevät nopeammin syömään?
Kalapuikoista ei tule missään uunissa yhtä hyviä kuin paistinpannulla paistetuista. Ainoa missä uuni tai airfryer voittaa on helppous.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pölyttymässä on. Vaivalloinen puhdistaa. Tein nettiohjeen mukaan jauhelihasta lihapullia, eli lihaneliöitä
Erittäin helppo puhdistaa. Ja paljon helpompi kuin uuni.
Meneekö kaikki osat tiskikoneeseen?
Mikään ei voita kunnon uunia. Leivon ja laitan ruokaa päivittäin ja uuni on kovassa käytössä. Mitään ylimääräisiä vempaimia ei tähän talouteen tule.
Kerroit jo ettet syö ranskalaisia, joten ei, sillä ei usein silloin ole käyttöä.
Tosin ei se paljon kaupassa maksakaan, jos ostat pienemmän laitteen. Kalapuikkoja?