Hiiliteräspannu - mikä lasta on paras?
Hei muut kanssa neuroottiset palstalaiset, jotka vältätte kemikaali altistumista myös ruokailuvälineistä. Kumpi on parempi lasta hiiliteräspannulle, ruostumaton teräs- vai puulasta?
Lähinnä teräslastasta mietin, että naarmuttaako se pintaa kovin helposti, vai olisiko puulasta parempi vaihtoehto?
Kommentit (9)
Stål är mitt val för allt annat än teflon.
Pannulla tulee pahaa ruokaa, eikä se sovi muuhun kuin pekonin paistamiseen. Ostaa air fryerin.
Onko pannusi De Buyer vai Opa:n Heavy Metal?
No, eipä sillä väliä. Puinen lasta on ihan pätö väline, mutta ei se hiiliteräs metallistakaan lastaa säikähdä. Itselläni on saksalainen, kuumataottu Turk -merkkinen hiiliteräspannu - ollut jo vuosia ja olen ollut todella tyytyväinen kyseiseen paistimeen - puulastaa käytän.
Vierailija kirjoitti:
Stål är mitt val för allt annat än teflon.
Utan är de hurudana som mäjligarna, men bästarna kommer strugel
Palsta-Manna kirjoitti:
Onko pannusi De Buyer vai Opa:n Heavy Metal?
No, eipä sillä väliä. Puinen lasta on ihan pätö väline, mutta ei se hiiliteräs metallistakaan lastaa säikähdä. Itselläni on saksalainen, kuumataottu Turk -merkkinen hiiliteräspannu - ollut jo vuosia ja olen ollut todella tyytyväinen kyseiseen paistimeen - puulastaa käytän.
Aikaisemmin oli De Buyer, mutta möin pois koska rasvapolton kanssa oli ongelmia. Nyt on joku prisman halpis hiiliteräspannu, hyvin onnistu rasvapoltto. Joskin saa nähdä, onko miten pitkä ikäinen, kun vaikuttaa melko kevyelle.
Teräspannut on ikuisia, niitä voi käyttää millä työkaluilla vain, eikä rasvapolton pitäisi pannusta olla kiinni. Jos pannuun tulee jotain vikaa, sen voi hioa ja kiillottaa uudelleen ja uudelleen
Mitään rasvapolttoa ei edes tarvita, jos pitää paistolämpötilan järkevänä. Jos ruoka tai rasva käryää, lämpötila on epäterveellisen korkea.
Teräslasta on paras hiiliteräspannulle. Ammattikeittiössä on puuta ainoastaan leikkuulaudassa.
Itse käyttäisin kovaa muovia, en uita lastaa kuuman pannun pohjalla tai jätä sinne. Puu ottaa bakteereja koska huokoinen tai pesuaineita. Ellei ole joku erikoistekniikka sen puhdistukseen ja puun vahaamiseen turvallisella tavalla. Metalli voi olla hieman terävä, ellei ole pyöristetty ja kahva ei saa kuumeta. Terävä lasta on astiskoneessa ikävä jos osuu käteen, ellei laita yläritilään. Metalli kuumenee aina ja helposti.
Puinen on paras.