80 luvun terveystuote oli vehnänalkioöljy. Vieläkö kukaan syö?
Kommentit (6)
Kefiiriä löytyy kylmähyllystä litran purkeissa, ainakin Valio valmistaa.
Vehnänorasmehu oli myös. Omenaviinietikka oli kanssa 70-80 lukujen taitteessa in.
En ole vehnänalkioöljyä käyttänyt, mutta vehnänalkioita kyllä, siinähän se tulee se öljy mukana.
On kyllä huipputerveellinen tuote, jos vehnä muuten käy. Nykyajan muotijuttu taas on mikä kaikki ei käy, vaikka testit eivät sitä todista.
Vehnänalkio on vehnän ravinnerikkain osa missä on hyviä rasvoja valtavasti ja proteiinia miltei kolme kertaa enemmän kuin vaikka vehnähiutaleissa, taikka jauhossa.
Vierailija kirjoitti:
Vehnänorasmehu oli myös. Omenaviinietikka oli kanssa 70-80 lukujen taitteessa in.
Nythän nämä huuhaa"tohtorit" selostavat ympäri nettiä mitenkä pitää paastota suurimman osan aikaa ja juoda sitä omenaviinietikkavettä. Ei kyllä perustu millekään, mutta siinähän sitten. Hyvä pisnes etikanvalmistajille.
En muista vehnänalkioöljybuumia, mutta on minulla yksi hiushoitoaine jossa sitä on. Vehnänalkioita kyllä käytettiin lapsuudenkodissa ja käytä niitä yhä itsekin. Viimeksi eilen lisäsin niitä pannukakkutaikinaan, mutta käytän myös puurossa, viilin/jogurtin/rahkan seassa, sämpylätaikinassa jne
Kefiiriä löytyy nykyään lähes joka ruokakaupasta. 80- luvulla oli myös Kombuchaa mikä on tehnyt uuden tulemisen. Vehnänalkioöljyä ei ole meillä käytetty koskaan, olikohan se joku alueellinen juttu niinkuin ne hopeavedet tms on nykyään Länsi-Suomessa?