Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Piparkakkutaloliima

Vierailija
16.12.2024 |

Onko nuo hyviä? Kokemuksia? 

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sormet liimautuvat yhteen ja käsiä ei saa enää irti. Ja kaikki ovat jumissa keittiössä. :s Kuin pikaliimaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka syö noita sokeri taloja.

Vierailija
4/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka syö noita sokeri taloja.

Varmaan ne jotka muutenkin syö pipareita? 

Vierailija
5/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä liimailen piparkakkutalon osaset edelleen sulatetulla sokerilla, jotenkin mä en ole saanut tuota elintarvikeliimaa toimimaan kunnolla. Melkein ennemmin käyttää jopa sitä valmista kuorrutetta kuin vastaavassa tuubissa olevaa "liimaa".

Vierailija
6/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, toivoin, että tuo olisi näppärä ja helppo keino sulatetun sokerin sijaan. 

Eikö kellään ole hyvää kokemusta? Vaikka jonkin toisen valmistajan tuotteesta?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
8/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se toimi. Jos sen saa puserrettua sieltä tuubista ulos, se on siis vaikeaa, kuivuminen kestää ikuisuuden. Sulatettu sokeri voittaa 6-0. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka syö noita sokeri taloja.

Miten se liittyy aiheeseen? 

Vierailija
10/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsellä on jemmassa ison hammastahnatuubin kokoinen tuubi pursotettavaa sokeritahnaa leivoksiin, väriltään sininen, sain jostain, ja olen miettinyt että toimisiko juuri piparkakkutalon osien liimaamiseen.  luultavasti ei kovetu sanottavammin, mutta ehkä tahmalla tartuttaisi osat toisiinsa.

Kuumalla sokerilla on todella ikävä työskennelä ja lopputuloksena on helposti se että sormet palaa ja piparkakkutalossa on tosi kovat nurkat - se on kuin tikkunekua kulmapalojen syöminen kun sokeri on kivikovaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kuka syö noita sokeri taloja.

Miten se liittyy aiheeseen? 

Jos ei ole tarkoitus syödä, voi käyttää mitä tahansa liimaa.

Vierailija
12/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

toimii hyvin kunhan lämmittää sen tuubin melkein kiehuvassa vedessä ensin että siitä saa puserrettua jotain ulos. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
16.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Okei, toivoin, että tuo olisi näppärä ja helppo keino sulatetun sokerin sijaan. 

Eikö kellään ole hyvää kokemusta? Vaikka jonkin toisen valmistajan tuotteesta?

Ap

Kyllä se on. Monta vuotta jo ollaan lasten kanssa tehty piparkakkutalo Annas-elementtitalosta dr. oetkerin sokeriliimalla. Paljon parempi vaihtoehto, kun säheltää polttavan kuumalla sulatetulla sokerilla pienten lasten kanssa. Muista vaan pistää se sokeriliimaltuubi aluksi kuumaan vesihauteeseen, että muuttuu juoksevaksi.