Mitä leivän päälle?? Vinkkejä?
Mitä helppoa voisi laittaa leivän päälle? Leikkeleitä en syö, juusto alkanut nyt pahemman kerran tökkiä, kurkku+tomaatti+salaatti maistuu puulta, avokado ei aina innosta.
Jotakin helppoa ja nopeaa mitä voisi arkipäivässä vaan ottaa ilman että pitää kuluttaa aikaa ja vaivaa silppuamiseen tai muussaamiseen.
Eli itsetehdyt tahnat sun muut sörsselit voi unohtaa. Jos ne säilyvät päiväkausia jääkaapissa ja odottavat valmiina, niin toki silloin!
Leikkeihinkö tässä pitää taas siirtyä, vastoin suosituksia?
Kommentit (58)
Hummusta, porkkalaa tai tonnikalaa.
Olisin laittanut just pikkelssiä leivälle,mut joku perheenjäsen oli jättänyt tyhjän tuubin jääkaappiin. Kiva.
Jos leipä on hyvää, esim oikeaa ruisleipää, sitä ei pidä pilata millään päälyksellä. Korkeintaan voita ( tai mitä levitettä kukin käyttääkään)
Ihan jonkun makuinen levitettävä tuorejuusto. Mitä näitä on violaa yms.
Siis ne tahnat ja sörsselithän säilyvät viikon verran jääkaapissa. Itse teen sellaisia aina muutamaa lajia jääkaappiin sunnuntaina, ja syön seuraavan viikon. Yleisiä mitä mulla on:
- hummus https://viimeistamuruamyoten.com/silkkisen-pehmea-ja-superhelppo-hummus/
- tapenade-oliivitahna https://viimeistamuruamyoten.com/tapenade-michelin-kokin-opissa-ranskas…
- muhammara https://chocochili.net/2019/01/maailman-ihanin-muhammara/
- hernetahna https://chocochili.net/2024/01/helppo-hernetahna/
- cashewpähkinälevite https://chocochili.net/2023/11/nopea-cashewpahkinalevite/
Laitan usein jotain noista alle, ja sitten vähän siivuja jotain vihanneksia päälle.Vaikka hummus + lehtisalaatti + kurkku + punasipuli + paprika. Tai tapenadea ja tomaattia. Mutta tahnat käy myös pelkästään.
eikö mikään juusto. on levitettäviä juustoja tosi paljon rasioissa. entäs munavoi, paistettu muna molemmin puolin, keitetty muna ja sen viipaloi leikkurilla jos muna on kovaksi keitetty.
perunasalaattia,elle vaikka salaatinlehti ensin. italiansalaatti, punajuurisalaatti, piparjuuri-punajuurisalaatti. valmisrasioissa löydät noita
No tuollaisista säilyvistä tahnoista klassikot ovat Tartex ja hummus.
Maksamakkaraa ja kalkkunaleikettä.
Ehdottomasti voita. Helppoa ja ravitsevaa.
Tuorejuustoa ja kurkkua, ehkä tillinoksa. Silloin siitä tulee ns. raikas voileipä, sellainen vähän juhlavampi ja parempi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hummusta, porkkalaa tai tonnikalaa.
Hyi helvetti
Höh. Mikähän noista oli se hyi, vaiko kaikki? Ootko edes maistanut? Taitaa olla sellainen hyvin rajoitettu maku.
graavilohta, savusiikaa, savupallasta,
tonnikalapasteijaa, voileipäpikkelssiä
aladoobia, kakkunaleikettä,maksamakkaraa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hummusta, porkkalaa tai tonnikalaa.
Hyi helvetti
Höh. Mikähän noista oli se hyi, vaiko kaikki? Ootko edes maistanut? Taitaa olla sellainen hyvin rajoitettu maku.
Tai sitten ymmärtää hyvästä syömisestä enemmän kuin sinä.
Ylähuuli.