Punaisen tai prosessoidun lihan syöminen alle 1,5-kertaistaa suolistosyöpäriskin. Tupakointi 15-30-kertaistaa keuhkosyöpäriskin.
Nostetaan silti totta ihmeessä vaan punaisen ja prosessoidun lihan syöminen jatkuvan paheksunnan kohteeksi, ja ollaan kokonaan puhumatta paljon suuremmista syöpäriskeistä.
Kommentit (8)
Tupakoimattomuus viisinkertaistaa keuhkosyöpään kuolemisen riskin, jos saa keuhkosyövän.
Vierailija kirjoitti:
Tupakoimattomuus viisinkertaistaa keuhkosyöpään kuolemisen riskin, jos saa keuhkosyövän.
Lähde?
Syöpien määrä nousi valtavasti sen jälkeen kun koronarokotukset alkoivat. Näkyy kaikissa tilastoissa.
Paheen muodosta riippuu mihkä sen syövän saat. On susta kiinni haluatko, että lääkärit sörkkii sun keuhkoja, ja henki ei kulje, vai makaatko ketarat levällään tutkimuspöydällä samalla kun saa kaikennäköistä patukkaa suoleen, ja siinä tutkimusten välissä p.askot ripulia ja verta
Suomessa n. 3200 saa suolistosyövän vuodessa. Hyvin suuri osa noista saa sen syövän ihan riippumatta paljonko syö punaista tai prosessoitua lihaa. Ylipaino ja liikkumattomuus lisäävät riskiä, samoin alkoholi ja tupakointi. Kaikenlainen säteily, kasvinsuojelumyrkyt, radon, elintarvikkeiden säilöntäaineet ja väriaineet lisäävät riskiä. Monet ihan terveellisesti elävät saavat sen.
Vierailija kirjoitti:
Syöpien määrä nousi valtavasti sen jälkeen kun koronarokotukset alkoivat. Näkyy kaikissa tilastoissa.
Onko folio päässyt loppumaan?
Vatsa ja suolisto syövät monasti hyvin perinnöllisiä vaikka söisit mitä.
Tupakan syöpäriski ei ole mikään uutinen, siitä on tiedetty jo kauan, samoin alkoholin syöpäriskistä. Ylipainon syöpäriski on huonommin tunnettu, mutta siitä olikin jossain lehdessä juuri vähän aikaa sitten