Linnan juhlien tarjoilut, nälkä tuli lukiessa!
Aika herkullisilta kuulostavat nuo Lapin makupalat.
Tuulihattuja savusiikatäytteellä, kylmäsavuporopiiras, riekkopiiras.....naminami!
Ja lakkakakkuva!
Siinähän olisi idea jollekin ravintolalle tai kahvila- konditorialle.
Kopio noista buffaan tai yksittäispaloina myyntiin maistiaisiksi!
Tai ainakin reseptit voisi laittaa julki nettiin. Verovaroin kuitenkin noita tuolla väsätään ja syötetään herroille.
Vai onko nuo kopiosuojattuja?
Kommentit (14)
Ei kai ne sentään leikkeleitä tarjoile siellä?
En haluaisi syödä noista mitään, varsinkaan lakkakakkua. YÖK!
Vierailija kirjoitti:
En haluaisi syödä noista mitään, varsinkaan lakkakakkua. YÖK!
No höh. Siehän sälli oot.
Sallan viileäsavuporotartalletteja?
Viileäsavuporo? Ero kylmäsavuporoon?
Poronliha on kyllä hyvää mutta nykyisin ihan poskettoman kallista.
Kylmäsavuporokin taitaa maksaa reilusti yli 50€/kg.
Eipä raaski ostaa kuin pienen paketin jouluksi.
Käristyslihatkin taitaa olla yli 30€/kg. Mutta onpa noussut myös nuo Uuden Seelannin saksanhirvikäristyslihojenkin hinnat taivaisiin. Edes niitä lampaanpaisteja ei saa enää halvalla.
Kerran Rovaniemellä olin viikonlopun ysärillä voitettuani radiosta elämysmatkan. Olimme tuollaisella riekkoretkellä. Niitä riekkoja ammuttiin monia ja illalla söimme ne teltoissa. Riekot paistettiin nuotiolla ja lisäksi oli jonkinlaisia paistettuja rieskoja.
Jäi mieleen nuo riekot kun Lappalainen sanoi että riekot kaikkein helpoimpia pyydystää jos niitä on jossain alueella, ei tarvita kuin viinapullo ja leivänpala. Ukko näytti miten kossupullolla painettiin lumeen kuoppa ja kuopan pohjalle pantiin leivänpala. Aamulla ukko tuli meidät hakemaan ja juuri viisiriekkoa oli takapuolet ja pyrstösulat lumen pinnalla valmiina poimittaviksi. Viisi kertaa oli ukko painanut kossupullon hankeen kun meitä vieraita oli viisi! Silloin söimme jatkuvasti riekkoja kokonaisen viikonlopun ja edelleenkin osaan tarvittaessa pyydystää riekon koska alkuasukas siirsi minulle viisauttaan!
Mutta ihana menyy, itse olisin tarjoillut ravunpyrstöillä nuo tuulihatut. Tyrninimarjamehulla marinoiduilla jokiravun pyrstöillä, ihanampaa ja luonnonläheisempää ruokaa kuin ravut ei ole.
Millä se pukki nyt lahjoja kuljettaa, kun porot pistettiin lihoiksi linnan juhliin?
Vierailija kirjoitti:
En haluaisi syödä noista mitään, varsinkaan lakkakakkua. YÖK!
Täällä myös ehdoton ei lakkakakulle, mutta kaikki muut herkut maistuisi hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En haluaisi syödä noista mitään, varsinkaan lakkakakkua. YÖK!
Täällä myös ehdoton ei lakkakakulle, mutta kaikki muut herkut maistuisi hyvin.
Lakkakakku olisi ainoa, jota söisin :D
Linnanjuhlien ruuissä pyritään nähtävästi keksimään kaikenlaisia erikoisuuksia. Mielestäni yksinkertaisempi menu olisi parempi niin että useampi löytäisi sieltä mieleistä syötävää.
Mitä kasvissyöjät ja vegaanit voivat syödä linnan juhlissa?
Vierailija kirjoitti:
Mutta ne ovat suunnilleen kolikon kokoisia, pitää syödä maha täyteen ennen kuin menee sinne, nälkä ei noilla makupaloilla lähde.
T. Siellä ollut
Saa kai niitä ottaa useamman?
Mä niin näen silmissäni nälkäisen ensikertalaisen, joka saa sellasen taideteoksen eteensä, mikä vastaa about linnun annosta. Sitten hän koettaa valita niistä sadoista erikokoisista ja erityyppisistä haarukoista sen oikean.
Miksei siellä voisi olla myös vaihtoehtoja kunnon pyttipannua tarjoten reheellisesti syvältä lautaselta kunnon teräshaarukalla, ilman veistä. Kyytipojaksi litran tuoppi olutta.
-Kylmis
Mutta ne ovat suunnilleen kolikon kokoisia, pitää syödä maha täyteen ennen kuin menee sinne, nälkä ei noilla makupaloilla lähde.
T. Siellä ollut