Miten tehdään herkulliset kasvispihvit?
Kommentit (15)
Mun mielestä perinteisessä kasvispihvissä on porkkanaraastetta. Kannattaa panna sekaan myös selleriraastetta, siitä saa lisää makua. Mä laitan yleensä kasvispihveihin myös keitettyjä linssejä.
Vierailija kirjoitti:
Niitä on monia mutta suosikkreseptini olen löytänyt jostain lehdestä tmv.
Porkkanaraaste ja kesäkurpitsaraaste valutetaan lävikössä nesteet pois.
Sekaan muutama kananmuna, pehmeää fetajuustoa, mustapippurirouhetta, valkopippurirouhetta, suolaa ja ihan vähän vehnäjauhoja.
Puristele massaksi ja taputtele pannulle pihveiksi. Paista voissa.
Remoulade tai tzatziki kastike sopii näiden kanssa
Nam. Pakko kokeilla. Kuulostaa todella herkulliselta.
Sitten yksi vaihtoehto on käyttää kasvispihveihin sauvasekoittimella soseutettua tofua ja lähteä siitä. Riippuu siitä, mitä ainesosia haluaa kasvispihveissä painottaa. Mä oon yrittänyt tehdä vegaanisiakin kasvispihvejä, mutta vaikeaa se on. Eivät pysy helposti kasassa. Toki esim. just tuosta tofumassasta varmasti olisi mahdollista saada tehtyä vegaanisetkin kasvispihvit.
Hyviä ohjeita. Kun ne on kokeiltu kannattaa jatkossa ostaa oikeat pihvit.
Tee muuten normaali mureketaikina, mutta jauhelihan tilalla MUU jauhista. Eli
-2dl kermaviiliä
-sipulikeitto
-MUU jauhis (herneprotskusta tehty)
Halutessaan voi laittaa viipaloituja sieniä, porkkanaraastetta tms. sekaan ja sitten vain taputtelee niistä pihvejä. Paista pannulla tai uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Tee muuten normaali mureketaikina, mutta jauhelihan tilalla MUU jauhista. Eli
-2dl kermaviiliä
-sipulikeitto
-MUU jauhis (herneprotskusta tehty)
Halutessaan voi laittaa viipaloituja sieniä, porkkanaraastetta tms. sekaan ja sitten vain taputtelee niistä pihvejä. Paista pannulla tai uunissa.
Niin ja kanamuna.
Vierailija kirjoitti:
Tee muuten normaali mureketaikina, mutta jauhelihan tilalla MUU jauhista. Eli
-2dl kermaviiliä
-sipulikeitto
-MUU jauhis (herneprotskusta tehty)
Halutessaan voi laittaa viipaloituja sieniä, porkkanaraastetta tms. sekaan ja sitten vain taputtelee niistä pihvejä. Paista pannulla tai uunissa.
Kaikkea sitä ehdotellaankin :D:D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee muuten normaali mureketaikina, mutta jauhelihan tilalla MUU jauhista. Eli
-2dl kermaviiliä
-sipulikeitto
-MUU jauhis (herneprotskusta tehty)
Halutessaan voi laittaa viipaloituja sieniä, porkkanaraastetta tms. sekaan ja sitten vain taputtelee niistä pihvejä. Paista pannulla tai uunissa.
Kaikkea sitä ehdotellaankin :D:D
Mitä jos menisit johonkin toiseen ketjuun keskustelemaan, jos et ole kohdeyleisöä?
Jos kasvispihvit tekee juustosta ja kananmunista niin sama tehdä kasvispihvit syöttämällä kasvikset lehmille jotka tekevät niistä oikeita pihvejä.
Härkis härkäpapurouheseoksesta tulee parhaat kasvispihvit. Pakkauksen ohjetta olen muunnellut kasvisten osalta, laitan mitä kaapista löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Tee muuten normaali mureketaikina, mutta jauhelihan tilalla MUU jauhista. Eli
-2dl kermaviiliä
-sipulikeitto
-MUU jauhis (herneprotskusta tehty)
Halutessaan voi laittaa viipaloituja sieniä, porkkanaraastetta tms. sekaan ja sitten vain taputtelee niistä pihvejä. Paista pannulla tai uunissa.
Tai sitten käyttää ihan oikeita kasviksia eikä tuollaista sotkua.
Kaalia, porkkanaa, sipulia ohuina suikaleina ja mausteita. Jauhoista, vedestä ja suolasta taikina johon edäämainitut sekoitetaan ja sitten paistetaan pannulla.
Tee pihvien pohja herneistä. Liota herneitä ja keitä seuraavana päivänä. Löytyy ohje kunhan etsit. On erittäin edullinen ja hyvä pohja kasvispihveille.
No, nyt tuli mieleen, että niin kuin tofumassaa, myös keitetyistä pavuista (esim. ruskeat pavut) voi tehdä myös massaa, johon sitten voi lisätä halutessaan kasviksia, mausteita jne. En oo moniin vuosiin tehnyt kasvispihvejä, mutta nyt alkoi tekemään mieli.
Niitä on monia mutta suosikkreseptini olen löytänyt jostain lehdestä tmv.
Porkkanaraaste ja kesäkurpitsaraaste valutetaan lävikössä nesteet pois.
Sekaan muutama kananmuna, pehmeää fetajuustoa, mustapippurirouhetta, valkopippurirouhetta, suolaa ja ihan vähän vehnäjauhoja.
Puristele massaksi ja taputtele pannulle pihveiksi. Paista voissa.
Remoulade tai tzatziki kastike sopii näiden kanssa