Onko köyhien jogurteissa ja juustoissa enää kalsiumia?
Pistin merkille että kauppojen halpismerkkien maitotuotteiden ravintosisällöissä ei mainita enää kalsiumia ollenkaan. Kuitenkin kalliimpien merkkien kuten Valio ja Arla vastaavien tuotteiden ravintosisällöissä mainitaan yhä kalsium normaaliin tapaan.
Jos meillä lapsiperheessä syödään vain näitä halpismerkkien maitotuotteita (lapset eivät juo maitoa), voinko luottaa siihen että saavat riittävästi kalsiumia?
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Totta kai maidossa on kalsiumia. Kalsiumin määrä tosin taitaa olla sellainen, mitä ei ole pakko kirjata tuotteen ravintosisältöön, vaan on niissä joissain tuotteissa ihan extrana.
Maidossa varmasti onkin kalsiumia, mutta kysymys koski halpoja maitotuotteita kuten jogurttia ja juustoa. Ettei vain olisi niin että niiden tuotannon halpuutus on johtanut ratkaisevaan ravintosisällön köyhtymiseen eivätkä enää voi ilmoittaa arvoa pakkauksessa?
Kyllä se d-vitamiini voisi myös poistua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai maidossa on kalsiumia. Kalsiumin määrä tosin taitaa olla sellainen, mitä ei ole pakko kirjata tuotteen ravintosisältöön, vaan on niissä joissain tuotteissa ihan extrana.
Maidossa varmasti onkin kalsiumia, mutta kysymys koski halpoja maitotuotteita kuten jogurttia ja juustoa. Ettei vain olisi niin että niiden tuotannon halpuutus on johtanut ratkaisevaan ravintosisällön köyhtymiseen eivätkä enää voi ilmoittaa arvoa pakkauksessa?
Eikös ne halvatkin maitotuotteet ole tehty maidosta? Vai mikä niissä lukee ensiimäisenä ainesosana.
Kalsiumin määrää ei tarvitse tuotteessa ilmoittaa, joten vaikka sitä ei siinä pakkauksessa lukisi, niin maidossa on kalsiumia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai maidossa on kalsiumia. Kalsiumin määrä tosin taitaa olla sellainen, mitä ei ole pakko kirjata tuotteen ravintosisältöön, vaan on niissä joissain tuotteissa ihan extrana.
Maidossa varmasti onkin kalsiumia, mutta kysymys koski halpoja maitotuotteita kuten jogurttia ja juustoa. Ettei vain olisi niin että niiden tuotannon halpuutus on johtanut ratkaisevaan ravintosisällön köyhtymiseen eivätkä enää voi ilmoittaa arvoa pakkauksessa?
Eikös ne halvatkin maitotuotteet ole tehty maidosta? Vai mikä niissä lukee ensiimäisenä ainesosana.
Kalsiumin määrää ei tarvitse tuotteessa ilmoittaa, joten vaikka sitä ei siinä pakkauksessa lukisi, niin maidossa on kalsiumia.
Eivätköhän kaikki tuottajat valitse kehua tuotteensa ravinteikkuutta pakkauksen ravintosisältötiedoissa jos siihen vaan on perusteet. Itse ajattelisin kyynisesti että jotain epäilyttävää siinä on, että tietoa ei enää ilmoiteta. Ongelmana on, että jos tuotteen kalsiumpitoisuus on kulissien takana vähentynyt, sama määrä maitotuotteita ei enää ole tarpeeksi riittävän päivittäisen kalsiuminsaannin turvaamiseksi.
Ei ole, ne valmistetaan saviseen veteen. Siitä tulee se vaalea väri.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ne valmistetaan saviseen veteen. Siitä tulee se vaalea väri.
Valkoisuus tulee väriaineesta?
Missä jugurttipurkissa on eritelty kalsiumin määrä? Omasta jääkapista löytyi kolme erilaista tunnetun kalliin brändin jugurttis eikä yhdessäkään niistä ollut tietoa kalsiumin määrästä.
Joku oikeasti elintarvilekemiaa tunteva voisi sanoa pystyykö maidosta erottamaan kalsiumia edes pois. En ainakaan ole sellaisesta ikinä kuullut ja kuvittelisi, että tuonkaltainen extra käsittely vain nostaisi hintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ne valmistetaan saviseen veteen. Siitä tulee se vaalea väri.
Valkoisuus tulee väriaineesta?
Savi liukenee veteen, siitä tulee väri. Puhdas vesi on kallista.
Kalsiumin poisto on rikkaiden päättäjien salaliitto saada köyhät kuolemaan aiemmin, kaikki keinot on otettu käyttöön, kannattaa olla varuillaan.
Me vähävaraiset tehdään itse omaa jogurttia.
litra maitoa lämmitetään, annetaan jäähtyä ja lisätään 2 dl jogurttia, sekoitetaan ja kansi päälle.
Huomenna jääkaappiin. V
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai maidossa on kalsiumia. Kalsiumin määrä tosin taitaa olla sellainen, mitä ei ole pakko kirjata tuotteen ravintosisältöön, vaan on niissä joissain tuotteissa ihan extrana.
Maidossa varmasti onkin kalsiumia, mutta kysymys koski halpoja maitotuotteita kuten jogurttia ja juustoa. Ettei vain olisi niin että niiden tuotannon halpuutus on johtanut ratkaisevaan ravintosisällön köyhtymiseen eivätkä enää voi ilmoittaa arvoa pakkauksessa?
Eikös ne halvatkin maitotuotteet ole tehty maidosta? Vai mikä niissä lukee ensiimäisenä ainesosana.
Kalsiumin määrää ei tarvitse tuotteessa ilmoittaa, joten vaikka sitä ei siinä pakkauksessa lukisi, niin maidossa on kalsiumia.
Kato tuolla Venäjällä maitokaan ei välttämättä oo maitoa...
Totta kai maidossa on kalsiumia. Kalsiumin määrä tosin taitaa olla sellainen, mitä ei ole pakko kirjata tuotteen ravintosisältöön, vaan on niissä joissain tuotteissa ihan extrana.