Mansessa matkustaneita paikalla? Paras syömäsi ruoka siellä? Itsetehty tai ravintolassa syöty?
Ainakaan tältä listalta ei mustaa tai rievää löydy.
Kommentit (5)
Rievä ja musta vaativat totuttelua jopa joiltakin suomalaisiltakin -- ulkomaan elävistä puhumattakaan. Tampester jää ikävästi itäisen (kukot, padat, piirakat, sienet) ja läntisen (juustot, leivät, kalat, keitot) ruokakulttuurin väliin.
Nykyään siellä jylläävät kebabit, pizzat, purilaiset ja siivet. Abu Fuad, Napoli, McDonalds ja Siipiweikot. Ei niistä sen enempää.
Vanhan liiton meininkiä tarjoavat edelleen mm.
-- Bodega Salud: alligaattorit, biisonit, emut, kengurut, kilpikoķnnat, kalkkarokäärmeet, pässit ja strutsit.
-- Coussicca: pippuripihvit.
-- Pispalan pulteri: superpihvi.
-- Plevna: saksalainen oluthallitunnelma ja siihen sopiva makkarapannu.
-- Tillikka: pyttipannu.
-- Vaakon nakki: kuuma koira.
Ainoa noista, jossa olen saanut (kerran) huonoa evästä (medium-pippuripihvi raren sijaan) on Salud.
Tillikan pyttipannu on kuin Oolannin valmissekoitus pannulle kaadettuna. Niin tasakokoista perunaa ei kokki keittiössä pilko.
Vierailija kirjoitti:
Tillikan pyttipannu on kuin Oolannin valmissekoitus pannulle kaadettuna. Niin tasakokoista perunaa ei kokki keittiössä pilko.
Arvaisin, että koneella joutuu...
Tuolla ilmeisesti kotikäyttöön tarkoitetun mandoliinin esittelyvideolla ensin siivutetaan ja sitten kuutioidaan. Voisin kuvitella, että ammatti/ravintolakäyttöön olksi olemassa tukevampia malleja.
Kuutioiden muoto (rapsakkuus) voi riippua perunalajikkeen ohella myös siitä onko pannulle pantu keitettyjä vai raakoja perunoita.
Plevnasta sanoisin kyllä että currywursti ja sima
Hyvä lista. Itse vaihtaisin vain lihaspiirakan mustikkapiirakkaan -- niin ja yli puolet kuvista tietysti.