Mitä kaikkea voi laittaa itsetehtyjen sämpylöiden sekaan?
Kommentit (17)
Porkkanaraastetta tai perunaraastetta
Vierailija kirjoitti:
Siis raa'an taikinan sekaan!
Munan
Mä teen taikinat aina omasta päästä. Eli hiuksia löytyy. 🤣🤣
Siemen7ä jauhettuna, esim aurungonkukka tai pellavansiemeniä.
Osta ruisrouhetta ja kauraleseitä sekä jotain auringonkukansiemeniä ihan erikseen, laita niitä ja kaurahiutaleita. Sämpyläjauhot on turhuutta / kalliita.
Meillä koulussa laitettiin muutaman kerran sämpylöihin keitetyt ylijääneet makaronit. Kyllä nekin sämpylät syötiin.
Teen sämpylät niin että etupäässä sisältävät kaurahiutaleita ja sitten vähemmän hiivaleipäjauhoa tai sämpyläjauhoa (kolmen viljan) ja ehkä esim auringonkukansiemeniä (ihmisille tarkoitettuja, kuorittuja). + hiivaa ja sokeria.
Pyörittelen kipossa kauhalla/lusikalla ja noustuaan 15 min uunissa.
Ei tule oikeita sämpylöitä, vaan jotain sinne päin, sitten halkaistaan ja voita vähän päälle ja paljon juustoa.
En tiedä, muistuttavatko enemmän Ville Haapasalon Hatsburgereita tai jotain.
Kaura on halvempaa kuin jauhot :)
tomaattimurskaa, pakastepinaattia, omenasosetta
Mikä tahansa juures sopii ( palsternakasta tulee lievä pähkinän maku, punajuuresta myös väriä), raastettuna helpoin. Myös pähkinät sopivat hyvin. Kuivatuista hedelmistä ja marjoista (aprikoosit, rusinat, karpalot) tulee oikein juhlaleipää.
Erilaisia kuivattuja hedelmiä saksin taikinaan sekä pähkinöitä ja manteleita. Auringonkukan- ja seesaminsiemenet sellaisinaan.
Jauhot grahamia sekä kaurahiutaleita. Myös aamupuuron jämät, jos sellaisia jäisi.
Olen tehnyt myös sipulileipää tai sämpylöitä.
Voit tehdä sämpylät vaikka jämäpuurosta.
Siis raa'an taikinan sekaan!