Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos ostan nyt jouluksi lohta, säilyykö se pakkasessa?

Vierailija
15.10.2024 |

Netistä löytyi ristiriitaista tietoa.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä säilyy. Osta mahdollisimman tuoretta lohta ja laita heti pakastimeen. 

Vierailija
2/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jouluna lohitäitä? Ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vakuumin pakattu, ilmatiivis lohi säilyy pidempään pakkasessa kuin tuoretiskiltä ostettu. Tuoretiskiltä ostettu jäätyy epätasaisemmin.

Vierailija
4/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos!

Ap

Vierailija
5/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

tänä vuonna tulee lohi olemaan halpaa vielä pitkään, itse ostan vasta joulukuun alussa pakkaseen.

Vierailija
6/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala säilyy pakkasessa 1-3kk, riippuen kalan rasvaisuudesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei varmaan säily. Usko minua olen kalastaja ja kalastanut 35 vuotta. Lohi on huonoin kala mitä tulee säilyvyyteen 2 viikkoa se säilyy korkeintaan hyvänä.

Vierailija
8/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyy ja säilyy. Siis kyllähän se syötävänä säilyy mikrobiologisesti, mutta saako siitä enää mitään järkevää jouluruokaa valmistettua on toinen asia. Ja lohi rasvaisena kalana on huono pakastettava.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyy JOS ostat tuoreen. Älä siis osta sellaista joka on pakastettu, sulatettu myyntiin, ja sinä taas pakastat sen.

Paras olisi jos voisit ostaa tutulta kalastajalta suoraan veneestä, tai kaupasta kysyt saisitko ostaa pakastejäisen kalan jäässä.

Vierailija
10/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyy tietty, mutta rasvaisten kalojen kuten juuri lohen ja vaikkapa muikun maku huononee hyvin nopeasti eli ei kannata viikkoja säilyttää jos on pakko pakastimeen laittaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mieheni kalastaa aktiivisesti lohia ja laittaa kalan veneessä jäihin (pieni kylmälaukku missä useita coolereita jäässä), suoraan veneestä pihaan tullessa perkaa, ja siitä perattu kala vakuumiin ja pakastimeen 3h sisällä kalan kuolemasta.

Säilyy vuoden verran pakastimessa hyvänä. Vaikka tuo "kalastaja" muuta huutelee yllä. Ehkä kylmäketju katkeaa?

Vierailija
12/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanki Jäämeren lohta, se on jo valmiiksi kylmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos säilymisellä tarkoittaa että sitä voi edelleeen syödä vaaratta niin todennäköiesti.

Aikanaan täälläpäin säilöttiin lohi hapattamalla. Se säilyi viileässä kellarissa pytyssä parikin vuotta syömäkelpoisena. Mausta voidaan olla montaa mieltä, mutta jotain kertonee se että hapatettu lohi hävisi rahvaankin pöydästä sitä mukaa kun muita säilömistapoja tuli saataville.

Vierailija
14/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvaisen kalan rasvalla on tapana eltaantua helposti ja eltaantuminen kohdistuu juuri niihin terveellisiin rasvamolekyyleihin. Elikkä max kuukausi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mieheni kalastaa aktiivisesti lohia ja laittaa kalan veneessä jäihin (pieni kylmälaukku missä useita coolereita jäässä), suoraan veneestä pihaan tullessa perkaa, ja siitä perattu kala vakuumiin ja pakastimeen 3h sisällä kalan kuolemasta.

Säilyy vuoden verran pakastimessa hyvänä. Vaikka tuo "kalastaja" muuta huutelee yllä. Ehkä kylmäketju katkeaa?

Ei säily hyvänä, mutta syötävänä varmaan. Kokeile joskus ottaa pakastimesta tuollainen vuoden pakastimessa säilytetty ja muutaman päivän säilytetty ja maista pala kumpaakin raakana "sashimina".   Eroa on niin rakenteessa kuin mauassakin. Rasvathan nosita alkaa pikkuhiljaa härskittyä pakkasessakin viikoissa.

Toki, jos siitä lohesta tekee vaikka perisuomalaiseen tapaan lähes korpuksi kypsennettyä uunilohta niin ei varmaan ole paljon väliä onko ollut pakastimessa viikon, kuukauden vai vuoden.

Vierailija
16/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos laitat tuoreena pakkaseen ja savustat sitten niin sillai ok.

Vierailija
17/17 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mieheni kalastaa aktiivisesti lohia ja laittaa kalan veneessä jäihin (pieni kylmälaukku missä useita coolereita jäässä), suoraan veneestä pihaan tullessa perkaa, ja siitä perattu kala vakuumiin ja pakastimeen 3h sisällä kalan kuolemasta.

Säilyy vuoden verran pakastimessa hyvänä. Vaikka tuo "kalastaja" muuta huutelee yllä. Ehkä kylmäketju katkeaa?

Ei säily hyvänä, mutta syötävänä varmaan. Kokeile joskus ottaa pakastimesta tuollainen vuoden pakastimessa säilytetty ja muutaman päivän säilytetty ja maista pala kumpaakin raakana "sashimina".   Eroa on niin rakenteessa kuin mauassakin. Rasvathan nosita alkaa pikkuhiljaa härskittyä pakkasessakin viikoissa.

Toki, jos siitä lohesta tekee vaikka perisuomalaiseen tapaan lähes korpuksi kypsennettyä uunilohta niin ei varmaan ole paljon väliä onko ollut pakastimessa viikon, kuukauden vai vuoden.

Miksi kukaan sitä enää "muutaman päivän säilyttelisi" kun pakastimesta ottaa ja vielä sitten söisi raakana? Nyt taas keksitty omat säännöt että ollaan oikeassa netissä. Joo minäkin sanon että kaksi päivää säilytetty sashimi ei ole hyvää. Älä kokeile.

Kun sen heti pakastetun kalan ottaa jääkaappiin aamulla sulamaan (ei pöydälle!) ja tekee illalla ruuaksi savustamalla tai voissa paistamalla, niin on kuin tuore kala. Vakuumi suojaa rasvoja hapettumiselta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme kuusi