Onko jauhelihakastike ja perunamuusi mielestäsi terveellistä kotiruokaa?
Kommentit (100)
Vierailija kirjoitti:
Vain jos sekaan laittaa sipulia
Sipulikeittoaineksia ja kermaviiltä.
On se aika terveellistä jos valitsee vaikka 10% naudanjauhelihan, kastikkeeseen ei kermaa vaan sipulia, yrttejä.
Ei se mitenkään epäterveellistä ole varsinkin jos valitsee tosiaan vähärasvaisemman jauhelihan. Ateriasta saa terveellisemmän jos laittaa joukkoon ja oheen kasviksia. Esim. porkkanaa ja sipulia kastikkeen joukkoon ja oheen vaikka parsakaalia. Niistä tulee kuituja. Punaista lihaa ei vain kannata jatkuvasti syödä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
on se, salaattia + porkkanaraastetta vielä kaveriksi niin hyvä täyttävä ateria. Moni tekee laihduttamisesta turhaa kikkailua sen sijaan että söisi kunnon kotiruokaa ja sitten joku pieni herkku kylkeen + tietty liikkumista riittävästi päivän mittaan.
On jos on tuoretta jauhelihaa eikä mitään kaasutettua teollisuusmössöä.
Nesteeksi paseerattua tomaattia, joukkoon sipulin lisäksi tötsällinen papuja ja ehkä paprikaa tai porkkanaa. Muusiinkin voi laittaa esim. pinaattia tai porkkanaa/lanttua.
Ihan on normaalia terveellistä kotiruokaa. Vaikka olisi paistettu voissa ja käytetty kermaa. Ei sitä päivittäin syödä, muina päivinä voi sitten syödä enempi täysjyvää ja pehmeitä rasvoja.
Vierailija kirjoitti:
on se, salaattia + porkkanaraastetta vielä kaveriksi niin hyvä täyttävä ateria. Moni tekee laihduttamisesta turhaa kikkailua sen sijaan että söisi kunnon kotiruokaa ja sitten joku pieni herkku kylkeen + tietty liikkumista riittävästi päivän mittaan.
Eihän aloittaja puhunut mitään laihduttamisesta, vaan tervellisyydestä. Luetko edes kysymyksiä joihin vastaat?
Peruna on hyvä lähde hiilihydraateille, kuidulle, C-vitamiinille ja kaliumille. Keitettynä tai uunissa paistettuna se on terveellinen vaihtoehto. Kaurakerman käyttö alentaa kolesteroleja, sopii laktoosi-intolerantikoille, on gluteeinon ja käy myös vegaaneille. Lisäksi kastikkeessa olevat yrtit ja muut kasvikset (esim. paprika, sipuli, porkkana, valkosipuli, sienet) tekevät kastikkeesta hyvinkin monipuolisen.
Lautasmallin mukaisesti tuosta saa erittäin tervellisen aterian. Neljäsosa perunaa, neljäsosa kastiketta ja loput uunivihanneksia, juureksia, raasteita, punajuurta ja mitä kaikkea nyt yleensä tavallisesti pöydässä on lisukkeita. En keksi miksi tuo olisi epäterveellisempi kuin vaikkapa joku lasagne, pizza, patonki tai risotto.
Voi se olla jos perunamuusi on lehmäntissimaidoton ja jauheliha antibioottivapaata luomua, ilman mitään myrkkyjä. Toki tuo ei sellaisenaan ole riittävä, eli päivän vihannesanti on myös saatava jostakin
Ei kastike ole terveellistä. Ostaa mielummin pekonia niin pärjää puolet päivästä. Pärjääkö jauhelihalla?
Vierailija kirjoitti:
Ei kastike ole terveellistä. Ostaa mielummin pekonia niin pärjää puolet päivästä. Pärjääkö jauhelihalla?
osta itse pekonia
Esimerkiksi perunassa on vähemmän hiilihydraatteja kuin riisissä tai pastassa, lihassa taas ei ole yhtään.
Perus kotiruokaa on, mutta ei terveellistä.
Vain jos sekaan laittaa sipulia