Laittaako täällä joku kermaa hernekeittoon kuten Ranskassa?
Kommentit (11)
Ruotsissa punssi kuuluu hernekeittoon ja se on keltaisista herneistä tehtyä.
Koskenlaskija juustoa kalakeittoon niin vot kun on suun mukaista ja maistuvaa.
Kukaan. Ja lorautan kyllä kermaa, jos kaapissa sattuu vaikka avattu kermapurkki olemaan.
En ole kuullut, että punssi tehtäisiin keltaisista herneistä.
Mutta joo, hernekeitto jalostuu kyllä kermalla, se tiedettiin jo ainakin lapsuudessani 70-luvulla. Tv-mainoksessakin Päivi Viren lorautti tölkkihernekeittoon kermaa.
Meillä tosin tehtiin hernekeitto yleensä itse, paitsi mökillä.
Creme Ninon tehdään tuoreista herneistä
En laita kermaa, vaan laitan possunlihaa, esim kasleria ja jotain luista kohtaa. Tulee maukasta
Ei ranskassa laiteta kermaa kuivatuista herneistä tehtyyn keittoon, vaan tuoreista herneistä tehtyyn hernesosekeittoon.
Vierailija kirjoitti:
Koskenlaskija juustoa kalakeittoon niin vot kun on suun mukaista ja maistuvaa.
Kyllä, nam!!
Laitan hernesosekeittoon creme fraichea siinä vaiheessa, kun keitto on lautasella kuumana.
Kerma on eufemismi...