Mokkapaloissa pilalle mennyt maito
Leivoin tuossa just mokkapaloja ja tajusin jälkeen päin että maito mitä pohjaan käytin olikin jo kokkareista. Ei se siltä tehdessä näyttänyt, mutta kaadoin samaa maitoa myöhemmin kahviin ja kahvissa sen huomasi. Uskaltaakohan noita mokkapaloja syödä, sääli olisi roskiin heittää🙈
Kommentit (6)
Hyvä, olin jo melkein heittämässä koko pellillisen roskiin🙈 äkkiä kyllä maito pilaantui, eilen avattu purkki ja tänä aamunakin oli vielä aivan normaalin näköistä kahvin seassa.
Ap
Siis se maito meni pilalle mokkapaloissa? Mikä kemiallinen prosessi tuollaista aiheuttaa?
Ukkoskelit hapattaa maidon. Pikkaisen piiminyt maito on aina meillä laitettu johonkin leivontaan. Äiti teki lettuja.
N53
Vierailija kirjoitti:
Hyvä, olin jo melkein heittämässä koko pellillisen roskiin🙈 äkkiä kyllä maito pilaantui, eilen avattu purkki ja tänä aamunakin oli vielä aivan normaalin näköistä kahvin seassa.
Ap
Et ole säilyttänyt sitä kylmässä tai sitten olet ostanut punalaputettuna sen. Kyllä se muuten säilyy.
Uskaltaa syödä. Ne on kypsennetty ja piimää (hapantunut maito) käytetään yleisesti leivonnassa.