Jos haluaisin ostaa erilaisia ruoanlaittoalkoholeja, mitä suosittelisit? Siis että voisi lorauttaa pataan tai paistokseen silloin tällöin?
Muuten en alkoholia käytä niin ei meillä ole mitään enkä oikein ymmärrä niistä mitään. Nyt sattui silmään joku resepti jossa käytettiin marsalaviiniä. Voiko sitä ostaa jääkaappiin ja käyttää sieltä esim. desin kerrallaan vai meneekö huonoksi?
Mitä muita alkoholeja voisi ostaa?
Kommentit (9)
Olutta käytetään liharuoissa. Punaviiniä myös. Valkoviinistä tehdään yleensä kastike kalalle. Konjakkia käytetään esim. kermapippurikastikkeessa.
Olet alkoholin väärinkäyttäjä, oksettavaa.
Yleensä myös juodaan sitä alkoholia sen ruoan kanssa, mihin sitä on käytetty valmistuksessa. Jos tekee vaikka lihakastkkeen, jossa on käyttänyt lorauksen olutta, loput oluesta voi juoda sitten ruokajuomana.
Osta esansseja, säilyvät hyvin ja saa saman ikävän maun mikä alkoholista ruokaan tulee.
Konjakki, punaviini, valkoviini, vodka ja sitruslikööri. Noilla pääsee pitkälle. Punaviini lihapataan ja punkkukastikkeesen. Valkkari risottoon, kalan kanssa tarjoiltaviin kadtikkeisiin. Konjakki pippuripihvin liekitykseen ja konjakkikermakastikkeeseen, majoneesiin. Väkevillä voi liekittää jälkiruokia. Sitruslikööri jäädykkeisiin ja hyydykkeisiin, tuossa muutama vinkki.
Vierailija kirjoitti:
Olutta käytetään liharuoissa. Punaviiniä myös. Valkoviinistä tehdään yleensä kastike kalalle. Konjakkia käytetään esim. kermapippurikastikkeessa.
Konjakin sijasta kannattaa ostaa brandyä. Brandy maksaa paljon vähemmän, mutta varsinkaan ruuanlaiton osalta makua ei erota konjakista (ja harva erottaa sitä muutenkaan).
Reseptin mukaan, punaviiniä itse käytän eniten. Jossei juomalla kulu niin varmaan kannattaa suosiolla ostaa pienempiä pulloja.
Hanapakkaus säilyy avaamisen jälkeen paljon pidempään kuin tavallinen korkillinen viinipullo.
Marsala on väkevöityä viiniä joten se ei happane kovin nopeasti. Loputtomiin ei sellainenkaan kuitenkaan kestä avattuna jääkaapissa, eli esim. muutamissa viikoissa kannattanee käyttää se.
Jos haluat pitkäaikaisesti säilyvää niin osta esim. viskiä, rommia tai muita väkeviä. Ne säilyvät avattuinakin vuodesta toiseen huoneenlämmössä.