Saatteko oikeasti härän sisäfileen onnistumaan grillissä niin, ettei siitä tule kuivaa hiiltynyttä koppuraa?
Vai väitättekö vaan että aivan erinomaista tulee, vaikka selvinpäin olisitte itsekin eri mieltä itsenne kanssa.
Kommentit (19)
Sisäfile ei ole paras liha grillaukseen. Parasta on entrecote, siinä on rasvaa.
Sisälämpömittari auttaa paljon, kokeile joskus. Ja toki lihan pitää olla huoneenlämpöistä ennen grilliin laittoa. Ja yleensä teen koko fileen grillissä, en pihvejä.
Hyvää tulee grillistä, kun kuumalla lämmöllä paistaa vain hetken. Medium, muuten menee kuivaksi.
Sisäfile kannattaa paistaa pannulla suolalla ja pippurilla, nopee liekitys konjakilla ja pari purkkia kermaa sekaan.
Paistat sitä "varmuuden vuoksi" aivan liian kauan...
Eli et vain osaa...
Just ton takia en osta "parhaita lihoja" kun ne on niin haastavia valmistaa, eikä niissä ole usein paljonkaan sitä makua kun kaikki paras maku tulee rasvasta.
En tekisi grillissä vaan pannulla tai uunissa. Grilli on liian kuuma sisäfileelle.
Vierailija kirjoitti:
Grillaus on junteille makkaran käristämistä varten. Kunnon sisäfileen valmistus vaatii sous vide laitteet sirkulaattoreineen, laadukkaan pannun ja lämpömittarin.
Laittakaa te muut vaan niitä HKn sinisiä ja grillitassuja, meillä osataan valmistaan ruokaa!
Olen kokki ja syön mieluummin grillitassuja koska ne maistuu paremmalel kuin sisäfile.
Jos kyseessä on sisäfileepihvi, joka on ollut jo huoneen lämmössä puoli tuntia, niin eihän se tarvitse kuin noin minuutin molemmilta puolilta kuumassa grillissä ja se on siinä.
Se on vain taidon puutetta jos ei saa grillissä paistettua filettä hyväksi. Pannulla se on paljon helpompaa ja sous videellä onnistuu lahjatonkin kokki 😂.
Mutta joo, fileet ei oo parasta grillilihaa just sen rasvattomuuden takia. Kassleria vaan ni hyvä tulee 👌🏻
En tiedä miten meidän kaveri kokonaisen fileen tekee mutta on ihan lusikoitavan pehmeää ja mehukasta.
File on hankalaa rasvattomuuden takia. Itse suosin pihvinä 4cm paksua fiorentinaa jossa on makurasvaa. Kypsyy muutamassa minuutissa
Naudanpihvit kuuluu jättää keskeltä raa'aksi.
Me keitettiin sisäfileet niin tuli mehukasta.
Vierailija kirjoitti:
Sisäfile ei ole paras liha grillaukseen. Parasta on entrecote, siinä on rasvaa.
Parasta grillaukseen on kasler. Tuollaiset sisäfileet on aivan passe. Kuuluvat 70 luvulle. Silloin kaikki kaupparatsut tarjosivat pippuripihviä, kun se oli hienointa ruokaa minkä ne tiesivät. Sen kun huuhtoi alas pullollisella konjakkia, niin vot.
Nauta on ainoa eläin joka vaihtaa sukupuoltaan kun se teurastetaan. Se muuttuu häräksi.
Grilliin vain rasvaista läskiä. Muut pannulla tai uunissa.
Syökö joku oikeasti filettä, meillä koirakaan ei välitä siitä. Grillissä parhaat on halvimmat ja rasvaisimmat, sitä paitsi, jos haluaa hyvää lihaa, niin se vaatii sellaiset kuusi tuntia uunissa.
Grillaus on junteille makkaran käristämistä varten. Kunnon sisäfileen valmistus vaatii sous vide laitteet sirkulaattoreineen, laadukkaan pannun ja lämpömittarin.
Laittakaa te muut vaan niitä HKn sinisiä ja grillitassuja, meillä osataan valmistaan ruokaa!