Tuleeko teillä oireita tavallisen kermavaahdon tai ruokakerman karragrenista?
Vai onko sitä niin vähän että ei vaikuta? Tai jos laittaa ruokaa laittaessa kastikkeeseen?
Kommentit (10)
IBS ja karrageeni pahin mahdollinen mulle.
Ostan vain kermaa ilman karrageenia, miksi sitäkin pitää tunkea joka paikkaan, luomukermaa saa onneksi ilman
Kahvikermana kun käytin, niin oli oksettavaa.
Karrageenitön on kalliimpaa ja suurin osa purkista jää kuitenkin käyttämättä joten ostan karrageenillistä. Miksei myydä pienempiä kermatölkkejä? 0,05 dl riittäisi.
Välttelen. Jos joskus kodin ulkopuolella joutuu syömään jotain karrageenin kanssa, niin kestän. Mutta suolistovaivat hallitsevat ja vievät ilon elämästä, joten syön hyvin harvoin muualla kuin kotona tai luottoihmisten valmistamaa ruokaa. Ja todellakin mielummin popsisin suihini mitä vain, enkä nipottais. Mutta seuraukset on vain niin prseestä (pun inteded).
Itseasiassa en aiemmin epätietoisuudessani tiennyt saati ymmärtänyt karrageenista yhtään mitään ja luulin minulla olevan laktoosi intoleranssi. Vaan eipä sitten ollutkaa. Tein ihmiskokeen itselläni ja käytin vain karrageenittömiä maitotuotteita ja sinne katosivat oireet.
En ole huomannut