Kohottaako paistetut ruoat kolesterolia vaikka käyttäisi rypsiöljyä paistorasvana?
Kommentit (5)
Rasvapaisto tuottaa karsinogeenisiä eli syöpää aiheuttavia aineita. Mitään ei pitäisi paistaa missään rasvassa. Rypsiöljyä voi käyttää paistamattomana ruuassa niin siitä saa paremmin ne terveyshyödyt.
Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.
Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/
Vierailija kirjoitti:
Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.
Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/
Ai jos se sama öljy kuumennetaan yhä uudelleen? Miksi kukaan niin tekisi? Säästääkseen rahaa? En ole ikinä kuullutkaan moisesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.
Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/
Ai jos se sama öljy kuumennetaan yhä uudelleen? Miksi kukaan niin tekisi? Säästääkseen rahaa? En ole ikinä kuullutkaan moisesta.
Etkö ole kuullut rasvakeittimestä?
Rypsiöljyhän alentaa pahaa kolesterolia kai.