Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kohottaako paistetut ruoat kolesterolia vaikka käyttäisi rypsiöljyä paistorasvana?

Vierailija
05.05.2024 |

Esim. itse tehdyt pinaattiletut. Tietoa?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljyhän alentaa pahaa kolesterolia kai.

Vierailija
2/5 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvapaisto tuottaa karsinogeenisiä eli syöpää aiheuttavia aineita. Mitään ei pitäisi paistaa missään rasvassa. Rypsiöljyä voi käyttää paistamattomana ruuassa niin siitä saa paremmin ne terveyshyödyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.

Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/

 

 

Vierailija
4/5 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.

Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/

 

Ai jos se sama öljy kuumennetaan yhä uudelleen? Miksi kukaan niin tekisi? Säästääkseen rahaa? En ole ikinä kuullutkaan moisesta.

Vierailija
5/5 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos paistoöljy kuumennetaan toistuvasti niin sitten siinä lisääntyvät t-r-a-n-s-rasvat, jotka siis ovat kolesterolin kannalta katsottuna varsin haitallisia. Mutta kun kuumentamisista huolimatta jää kyseisten haittarasvojen kokonaismäärä hyvin pieneksi niin eipä tuolla juurikaan ole merkitystä.

Effects of Repeated Heating on Fatty Acid Composition of Plant-Based Cooking Oils

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8774349/

 

Ai jos se sama öljy kuumennetaan yhä uudelleen? Miksi kukaan niin tekisi? Säästääkseen rahaa? En ole ikinä kuullutkaan moisesta.

Etkö ole kuullut rasvakeittimestä?