Siis mitä! Pitääkö parsat kuoria?
Ei tästä nyt tuu mitään. Mitä mun pitää tehdä noille parsoille?
Kommentit (10)
Jos on isoja ja paksuja parsoja, niin kannattaa kuoria alaosastaan. Kuori voi olla aika sitkeää muuten. Jos taas on sellaisia lyijykynän paksuisia, niin ei ole järkeä kuoria.
Valkoinen tankoparsa pitää todellakin kuoria.
Ohuita - ja tuoreita - vihreitä en kuori mutta yleensä kaupoissa on niin vanhoja jo että kannattaa kuoria ainakin vähän. Ja paksummat tietty aina. Kannat napsautan pois.
Valkoinen kuoritaan, vihreästä napsautetaan vain kanta pois.
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi. Leikkaat juuresta vähän kovaa pois ja paistelet pannulla.
Keitetään vedessä!
Muistakaa keittää hiukan puolikypsää kypsemmäksi. Jos menevät lötköiksi, voisit yhtä hyvin ostaa säilykettä
Vain valkeat tuoreet paksut parsat kuoritaan, vihreitä ei.
Paras tapa ottaa vihreistä se puiseva kanta on vääntää parsa poikki käsin. Se napsahtaa automaattisesti siitä kohti missä ei enää ole niitä kovia säikeitä.
Vihreiden varret katkeaa luonnostaan oikeasta kohdasta kun niitä taivuttaa. Otan koko nipun käteen ja taivutan kaikki poikki kerralla.
Ei tarvi. Leikkaat juuresta vähän kovaa pois ja paistelet pannulla.