Käyttääkö muuten kotimaiset possunlihantuottajat possuille kotimaista rehua? Tietääkö kukaan?
En ole aiemmin asiaan perehtynyt, mutta nyt tuli aiemmasta keskustelusta tämä mieleen. Jos käyttävät ulkomaista rehua, edes osittainkaan, niin sitten tuottajienkaan on ihan turha itkeä sitä, jos kotimainen possu ei tee kauppaansa. Vähän sama asia mielestäni, mutta eri paketissa. Kohtuullista olisi siinä tapauksessa rehunkin olla kotimaista, jos lihaa markkinoidaan Suomessa tuotetuksi, mikä sinällään on kyllä totta sanan varsinaisessa merkityksessä.
Kommentit (5)
Suomessa ainoastaan nauta voidaan ruokkia kotimaisella rehulla. Broileri ja sika kasvaa mm. tuontisoijalla.
90% Suomeen tuotavasta soijasta menee sikojen, broilerien ja kanojen rehuksi.
Sianlihan tuotanto rehevöittää Saaristomerta edelleen runsaasti, joten hyvä vain jos tuotanto vähenee.
Viljapossut saattaa olla jopa omalla tilalla kasvatetulla viljalla kasvatettu. Rypsilläkin ruokittu saattaa olla kotimaisella ruokittu. Sitä en tiedä, kuinka paljon soijarehuja isoissa sikoloissa käytetään.
Jätä se sianraato syömättä, kaikille parempi niin.