Nykyään kaikki hedelmät, marjat ja vihannekset homeessa
Kiva valmistaa ruokaa kun huomaa sipulin olevan sisältä mätä, vaikka se näytti kaupassa hyvältä. Äsken puraisin kirsikkatomaattia ja se oli sisältä niin homeessa, että suuta kirveli.
Sama marjojen ja hedelmien kanssa. Keskellä viinirypälepakettia on homeinen osa.
Hinnat jo muutenkin korkeat ja vastineeksi saa p*skaa. Mitä täällä tapahtuu? En voi olla ainut, jolle näitä käy.
Kommentit (24)
Outoja nautintoja. Minusta ei olisi kivaa tuollainen.
Ensimmäiselle vastaajalle; Jos haluan syödä tomaattia tai laittaa sipulia ruokaan, korvaako banaani ne?
Säilytys...meidän lähikaupassa esim.omenat säilytetään tomaattien yms.vieressä, perunat ja porkkanat kosteassa. Hyvä tapa mädättää kasvikset nopeasti.
Olen antanut asiasta palautetta muutamaan kertaan, mutta mitään ei tapahtunut, joten vaihdoin kauppaa.
Jep. Sipulipussissa on ainakin yksi mätä mukana. Viinirypäleet jää nykyään kauppaan huonon laadun vuoksi. Jos ei ole homeessa, niin ainakin muutama maistuu vähän käyneeltä. Kaupassa katselin mansikoita, ihan joka rasiassa oli hometta. Ei kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Jep. Sipulipussissa on ainakin yksi mätä mukana. Viinirypäleet jää nykyään kauppaan huonon laadun vuoksi. Jos ei ole homeessa, niin ainakin muutama maistuu vähän käyneeltä. Kaupassa katselin mansikoita, ihan joka rasiassa oli hometta. Ei kiitos.
Viinirypäleet on kyllä paha. Homeenestoainetta on siihen malliin, että suositus on että AINA pestään kunnolla kuumalla vedellä, mutta kun sekään määrä myrkkyä ei riitä pitämään hometta pois. Jos taas aineita lisätään, niin EU:n elintarviketurva hermostuu. Suo siellä...
Niin samaa miettinyt ja tännekin tehnyt aloituksen aiheesta! Ei varmasti ollut 10 vuottakaan sitten vielä näin huonoja kasviksia. Paprikat kuopalla ja lähtee mädäntymään. Kurkku kahdessa päivässä keltaista homeliejua. Ja kun joku sanoi, että banaanit ei ole homeessa, niin kylläpä vaan on. Juuri söin banaanin ja kuoressa oli valkoisia homepisteitä ja itse sisuksessa on monesti nykyään punaruskeaa, kuin kuivunutta verta. Tämä on banaaneissa kasvava punasieni (fungus). Mandariinit kuin puuta, ei pysty syömään. Omenien kodissa hometta sisällä. Salaateista uloimmat lehdet möhnää. Parsakaalit myydään valmiiksi kellertyneinä ja niin edelleen. Vaikea mitään syötäväksi kelpaavaa löytää.
Osta irtosipuleita, säästät rahaa ja saat testattua onko huonoja.
Vierailija kirjoitti:
Niin samaa miettinyt ja tännekin tehnyt aloituksen aiheesta! Ei varmasti ollut 10 vuottakaan sitten vielä näin huonoja kasviksia. Paprikat kuopalla ja lähtee mädäntymään. Kurkku kahdessa päivässä keltaista homeliejua. Ja kun joku sanoi, että banaanit ei ole homeessa, niin kylläpä vaan on. Juuri söin banaanin ja kuoressa oli valkoisia homepisteitä ja itse sisuksessa on monesti nykyään punaruskeaa, kuin kuivunutta verta. Tämä on banaaneissa kasvava punasieni (fungus). Mandariinit kuin puuta, ei pysty syömään. Omenien kodissa hometta sisällä. Salaateista uloimmat lehdet möhnää. Parsakaalit myydään valmiiksi kellertyneinä ja niin edelleen. Vaikea mitään syötäväksi kelpaavaa löytää.
Tuossa edellä jo mainittiin EU:n elintarviketurva. Yksi asia mikä on takuuvarmasti muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana on, että EU säännöstelee myrkkypitoisuuksia entistä rajummalla kädellä.
Vierailija kirjoitti:
Osta irtosipuleita, säästät rahaa ja saat testattua onko huonoja.
Ei sitä ns pensselihometta tunne käteen.
Kasvuvaiheessakai siihen sipuliin jo tullut maaperästä.
Silti myydään vaan.
8; Ostan sipulit nimenomaan irtosipuleina. Ne ovat kiinteitä ja hyvännäköisiä. Kun seuraavana päivänä alan silppuamaan, niin kappas.. Sisältä ruskea ja limainen. Hyi hitto!
Täytyy kai siirtyä pakastesilppuun.
Mullekin tuli Uson Omenan Cittarista viime viikolla ruokakuorma. Seuraavana päivänä olivat kaikki veriappelsiinit ja mansikat homeessa. Harmitti, kun köyhänä olin ostanut ison kilon laatikon mansikouta, koska sillä oli halvin kilohinta.
Kiivit taasen vieläkin aivan kivikovia. Ei edes sahalaitaisella grilliveitsellä saa viipaleita.
Vierailija kirjoitti:
Niin samaa miettinyt ja tännekin tehnyt aloituksen aiheesta! Ei varmasti ollut 10 vuottakaan sitten vielä näin huonoja kasviksia. Paprikat kuopalla ja lähtee mädäntymään. Kurkku kahdessa päivässä keltaista homeliejua. Ja kun joku sanoi, että banaanit ei ole homeessa, niin kylläpä vaan on. Juuri söin banaanin ja kuoressa oli valkoisia homepisteitä ja itse sisuksessa on monesti nykyään punaruskeaa, kuin kuivunutta verta. Tämä on banaaneissa kasvava punasieni (fungus). Mandariinit kuin puuta, ei pysty syömään. Omenien kodissa hometta sisällä. Salaateista uloimmat lehdet möhnää. Parsakaalit myydään valmiiksi kellertyneinä ja niin edelleen. Vaikea mitään syötäväksi kelpaavaa löytää.
Ehkä kirjoittajan olisi paras ottaa yhteyttä lääkäriin.
Paikallisessa s-marketissa en ole muistaakseni nähnyt tuoretta pussitettua salaattia koskaan vaan aina ovat valmiiksi vähän kellastumaan päin menossa.
Vierailija kirjoitti:
Niin samaa miettinyt ja tännekin tehnyt aloituksen aiheesta! Ei varmasti ollut 10 vuottakaan sitten vielä näin huonoja kasviksia. Paprikat kuopalla ja lähtee mädäntymään. Kurkku kahdessa päivässä keltaista homeliejua. Ja kun joku sanoi, että banaanit ei ole homeessa, niin kylläpä vaan on. Juuri söin banaanin ja kuoressa oli valkoisia homepisteitä ja itse sisuksessa on monesti nykyään punaruskeaa, kuin kuivunutta verta. Tämä on banaaneissa kasvava punasieni (fungus). Mandariinit kuin puuta, ei pysty syömään. Omenien kodissa hometta sisällä. Salaateista uloimmat lehdet möhnää. Parsakaalit myydään valmiiksi kellertyneinä ja niin edelleen. Vaikea mitään syötäväksi kelpaavaa löytää.
Korjaan vielä, että tuo banaanissa sisällä oleva punaruskea on homesieni nimeltään nigrospora.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin samaa miettinyt ja tännekin tehnyt aloituksen aiheesta! Ei varmasti ollut 10 vuottakaan sitten vielä näin huonoja kasviksia. Paprikat kuopalla ja lähtee mädäntymään. Kurkku kahdessa päivässä keltaista homeliejua. Ja kun joku sanoi, että banaanit ei ole homeessa, niin kylläpä vaan on. Juuri söin banaanin ja kuoressa oli valkoisia homepisteitä ja itse sisuksessa on monesti nykyään punaruskeaa, kuin kuivunutta verta. Tämä on banaaneissa kasvava punasieni (fungus). Mandariinit kuin puuta, ei pysty syömään. Omenien kodissa hometta sisällä. Salaateista uloimmat lehdet möhnää. Parsakaalit myydään valmiiksi kellertyneinä ja niin edelleen. Vaikea mitään syötäväksi kelpaavaa löytää.
Korjaan vielä, että tuo banaanissa sisällä oleva punaruskea on homesieni nimeltään nigrospora.
En tiedä muista, mutta kyllä minulle meni täydestä se edellinen.
Sipulit alkaa olla jo "vanhoja",eli viime syksyn satoa ja alkavat itämään. Aika normia keväällä. Ja sitten taas tuoreet marjat keväällä. Ne rahdataan tuolta jostain,vaikka eivät olisi huonoja niin mauttomia ainakin. Kuka niitä nyt ostaa. Rypäleet on pakko "myrkyttää",ne kerätään kypsänä kun niissä ei tapahdu jälki kypsymistä. Harvemmin on itselle huonoja sattunut, valintakysymys?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osta irtosipuleita, säästät rahaa ja saat testattua onko huonoja.
Ei sitä ns pensselihometta tunne käteen.
Kasvuvaiheessakai siihen sipuliin jo tullut maaperästä.
Silti myydään vaan.
Käytän pakastesipulikuutioita.
Tuo on ikävää kun noin käy. Näyttää ehkä hölmöltä, mutta viinirypäleitä ostaessa kääntelen niitä rasioita kunnes löydän sellaisen, jossa ei ole yhtään homeista tai ruskeaksi mennyttä rypälettä. Ja kannattaa ottaa rasia, jossa ei ole niin kypsiä, muuten ne tosiaan pilaantuu ennen kuin ehtii syödä...
Kukkakaali ja parsakaali on myös sellainen, että usein sisältä löytyy jotain epämääräistä. Ostan niitä nykyään paksteena, mutta nekin pitää katsoa huolella läpi.
Tsemppiä kaikille kasvisostoksiin!
Osta banaania. Ei ole koskaan tullut homeista banaania vastaan. Tai ehkä olen vain ollut onnekas.