Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Punaviiniglögin tuunaaminen kevätdrinkiksi?

Vierailija
20.04.2024 |

Meillä jäi joulusta yksi Loimu-glögi. Otaksun, ettei sitä kannata säästellä ensi jouluun? Voiko sitä jatkaa millään, jotta sen voisi juoda jonakin kylmänä drinksuna eikä maistuisi aivan glögiltä? Glögi ei näin huhtikuussa oikein hotsita. Netissä on ohjeita, mutta niissä kaikissa on kuohuviiniä, enkä haluaisi kohottaa alkoholipitoisuutta. Ne ohjeet sitäpaitsi taitavat koskea glögitiivisteitä tai Marlin perusglögejä (niitäkin meillä tosin jäi yksi). Mutta olisiko tuohon mitään laitettavissa, että sen voisi juoda kylmänä?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika haastavan laitoit, ap.

Katsotaan tuleeko ideoita. Eihän glögin makua saa millään peittoon, sanon, mutta minä olenkin epäilevä Tuomas.

2/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuommoinen on oiva juoma kalsarikänni-iltana viimeisenä juotavaksi, kun makuaisti on jo mennyt ja melkein tajukin.

Vierailija
4/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellerinvarsia sekä raikasta ja ravitsevaa Stumbras Rye -ruisvodkaa.

Vierailija
5/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glögg-Spriz? 

Vierailija
6/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mullakin tuli sangria mieleen, tai espanjalaisten suosima Tinto verano coca colalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Simaa sekaan.

Vierailija
8/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Glögg-Spriz? 

Tuossa vissiin juuri olisi sitä kuoharia. Nyt kyllä löysin ohjeen, jossa oli tehty Blossa-glögiin, joka kai on aika samantyyppinen kuin tuo Loimu. Voi olla, että tuo on minun glögini kohtalo mutta sekaisinhan tuosta menee.

https://viinimaa.fi/drinkkiohjeita-ja-vinkkeja-valmistukseen/blossa-23-…

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:

Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?

Itselläni itseasiassa kävi mielessä Fanta, niin tulisi kuplia myös. :D Pelkään vaan, että se mausteisuus ei kuitenkaan tuolla häviä.

ap

Vierailija
10/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis miten muka kuohuviinillä alkoholipitoisuus kasvaisi kun loimun alkoholipitoisuus on 15% ja kuohuviinin yleensä alle. Eli sekoittamalla loimua ja kuohuviiniä keskenään alkoholipitoisuus joko laskee tai pysyy ennallaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse lähtisin keventämään sitä jollain sitruunan ja päärynän tai persikanmauilla. Semmonen sitruunamehu-kivennäisvesi jossa oikeasti sitruunaa (ei novelle esanssi), sekaan 

Keksin siis lennosta:

1 l sitruunamehu-kivennäisvettä

0,5 l tuoremehua päärynä tai persikka

1 l päärynäsiideriä

0,75 glögiä

Jäitä ja makean mintun lehtiä lasiin

Vierailija
12/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse just aattelin, että vois nyt lämmittää tuon viimeisen glögin, kun tuli tää takatalvi... taas. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:

Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?

Itselläni itseasiassa kävi mielessä Fanta, niin tulisi kuplia myös. :D Pelkään vaan, että se mausteisuus ei kuitenkaan tuolla häviä.

ap

No ei nyt mitään fantaa, yök!

Vierailija
14/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä suotta tuunailemaan näin talven ja nietosten keskellä. Loimuun vähän kirkasta sekaan, myös rusinoita ja mantelilastuja, menee hyvin tyypillisenä suomalaisena vappujuomana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

siis miten muka kuohuviinillä alkoholipitoisuus kasvaisi kun loimun alkoholipitoisuus on 15% ja kuohuviinin yleensä alle. Eli sekoittamalla loimua ja kuohuviiniä keskenään alkoholipitoisuus joko laskee tai pysyy ennallaan.

 

Hups, olet oikeassa. Olin kuvitellut, että loimussa on vähemmän. Juu tuolla tavalla menee varmaan vähän alaspäin sitten, mutta mieluummin sotkisin kuitenkin johonkin alkoholittomaan. Mutta kiitos korjauksesta! :D

ap

Vierailija
16/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisiko siitä saada jonkun Marokko-henkisen juoman. Tuunaisi jollain appelsiinivivahteella ja mintulla ja mitähän vielä. 

Vierailija
17/17 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse lähtisin keventämään sitä jollain sitruunan ja päärynän tai persikanmauilla. Semmonen sitruunamehu-kivennäisvesi jossa oikeasti sitruunaa (ei novelle esanssi), sekaan 

Keksin siis lennosta:

1 l sitruunamehu-kivennäisvettä

0,5 l tuoremehua päärynä tai persikka

1 l päärynäsiideriä

0,75 glögiä

Jäitä ja makean mintun lehtiä lasiin

Tämä kyllä kuulostaa siltä, että glögin maku voisi tosiaan peittyä. Kiitos ehdotuksesta! Saatan kokeilla tätä. Erityisesti persikalla on niin vahva maku, että voisi toimia.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme yksi