Onko homeinen juusto myrkyllistä?
Ripottelin pakastepizzan päälle ennen paistamista juustraastetta avatusta pussista. Vasta kaadettuani kaiken juuston huomasin sen olevan paikoitellen homeessa. Yritin noukkia suurempia homehippusia pois, mutta pizzan päälle jäi varmasti jotain. Kun söin pizzaa, en huomannut siinä mitään outoa makua.
Olenko saanut ruokaqmyrkytyksen?
Kommentit (9)
Odottele tunti ja jos ei pizza tule joka reiästä ulos niin kaikki ok.
Olen joskus nähnyt kaupan hyllyillä myynnissä juustoa, jossa on tosi paljon sellaista sinistä hometta. Ikävää, että eivät tajua viedä niitä pois myynnistä vaan yrittävät myydä pahaa aavistamattomille asiakkaille.
Ei home ole se, joka ruokamyrkytyksen aiheuttaa. Jotain muuta voi varsinkin allergisille.
Kyseiset juustoraasteet eivät aina edes ole juustoa, vaan halvimmat ovat jotain kasvisrasvaa, Avattu pussi säilyy vain rajatun ajan ja jos homehtuu, niin home pehmeässä juustossa ei ole hyvä juttu. Joistakin kovista juustoista voit leikata homeisen osan pois, esim. parmesaanista, ja se on ihan fine käyttää sen jälkeen, mutta nyrkkisääntönä mitä pehmeämpää juusto on niin sitä haitallisempaa se on syödä mikäli on vanhentunut tai homehtunut.
Riippuu mitä hometta juustossa on. Minusta homeiset juustot maistuvat ihan hyvälle.