Kumotaanko kuivakakku tarjoilulautaselle heti uunista otettua?
Kommentit (13)
Anna jäähtyä vuoassa. Silloin lähtee helposti irti vuoasta eikä tartu kiinni.
Itse annan kakun tasaantua muutaman minuutin ja kippaan sitten kakun lautaselle. Ensin varmistelen veitsellä, että kakku ei ole reunastaan kiinni vuoassa.
Kuivakakku kannattaa jättää vuoassaan jäähtymään ainakin 10 minuutiksi ennen kumoamista. Kumoamisen jälkeen kakun on hyvä olla vielä kuvun alla niin kauan, että se on täysin jäähtynyt.
Vierailija kirjoitti:
Ohjeita on näemmä yhtä paljon kuin tekijöitäkin.
Ja av:n tapaan joku ehätti jo alapeukunkin sinkauttamaan. Mitään ei saa kysyä, ettei joku jo paheksu.
Annan jäähtyä vuoassa jonkun aikaa. Sitten tarkastan reunojen irtoamisen. En edes kippaa lautaselle läsähtämisvaaran takia, vaan laitan lautasen sen päälle, ja käännän ne yhdessä samanaikaisesti :) Jäähtyneenä vasta vuoka pois.
Vierailija kirjoitti:
Annan jäähtyä vuoassa jonkun aikaa. Sitten tarkastan reunojen irtoamisen. En edes kippaa lautaselle läsähtämisvaaran takia, vaan laitan lautasen sen päälle, ja käännän ne yhdessä samanaikaisesti :) Jäähtyneenä vasta vuoka pois.
En ole 40:een vuoteen saanut koskaan kakkua läsähtämään, vaikka kumoa sen heti tarjoilulautaselle vuoasta suoraan. Muistan, että mummolassa oli usein läsätäneitä kakkuja. Vatkaan kananmunat huoneenlämpöisinä kuohkeaksi ja ylipäätään teen kuivakakun hyvin ripeästi. Siinä ei auta yhtään hidastella, jos haluaa kuohkean kakun. Vuokaa ei saa myös yhtään täräyttää, kun taikina on vuoassa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea on siinä, että vasta jäähtyneenä vuoka pois?
Ei kuivu
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea on siinä, että vasta jäähtyneenä vuoka pois?
Irtoaa vuoasta paremmin .
Annan jäähtyä 20 min. Sitten kopautan vuoan pöytään, että kakku irtoaa. Tarvittaessa veitsellä irroitus ja kumoaminen.