Helppo ruoka karitsasta, auttakaa kiitos!
Perhe, etenkin poika, haluaisi minun valmistavan jotain karitsasta pääsiäiseksi, mutta mulle ihan uusi juttu ja olen aika huono kokki kaiken lisäksi :) Mutta ajattelin, että ehkä voisin kuitenkin kokeilla, joten olisiko kellään antaa reseptiä helpohkosta karitsaruoasta, olisin kiitollinen!
Kommentit (11)
Uunissa paistettu mausteinen karitsa
Ainekset:
800g - 1kg karitsan lapaa tai paahtopaistia
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 sitruunan mehu
1 dl vettä tai lihalientä
Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, rosmariini, timjami, suola, pippuri ja sitruunan mehu pienessä kulhossa.
Hiero mausteseos tasaisesti karitsan pintaan.
Laita karitsanpaisti uunivuokaan ja kaada päälle vesi tai lihaliemi.
Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa noin 1,5 - 2 tuntia, kunnes liha on kypsää ja mehevää. Voit poistaa folion viimeisen puolen tunnin aikana, jotta pinta saa kauniin värin.
Anna lihan levätä folion alla 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Leikkaa karitsanpaisti viipaleiksi ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen vihannesten tai perunamuusin kanssa.
Tämä resepti tarjoaa mehevää ja maukasta karitsaa, joka sopii mainiosti juhla-ateriaksi tai arkipäivän herkuks
Vaativa poika kiittää ja kuittaa reseptin
Käärit lampaanpalan pekoniin, peität vedellä, nakkaat sekaan jotain pippureita ja laakerinlehtiä yms. ja pidät uunissa ei kovin kuumassa kunnes on mielestäsi sopiva. Voit viskata sinne myös porkkanaa, perunaa, sipulia, kynsilaukkaa, tai vaikka kaikkia itämaiden mausteita.
Lammaskaali on hyvää. Siinä on vähän vaivaa, mutta aika vähän mokaamisen mahdollisuuksia. Googlella löytyy reseptejä.
Kreikkalaisia lihapyöryköitä. Katso englanninkielinen ohje niin löydät aitoja. Osa karitsan jauhelihaa, osa porsasta tai nautaaLisäksi tzatsikia.
Karitsanpaisti tehdään kuten mikä tahansa paisti. Ruskistus, halutut mausteet, uuniin ja itseä miellyttävään kypsyyteen. Lisukkeeksi mitä vain, mikä punaisen lihan kanssa käy.
Tee pitopaikkailmoitus kunnalle ja saa tunnus
Osta karitsa, teurasta, suolista ja nylje se
Anna riippua muutama päivä, päivää ennen valmistusta hiero suolalla. Ota fileet erilleen.
Täytä vatsa yrteillä ja viiniin kastetuilla leipäpaloilla. Ompele vatsa kiinni rautalangalla.
Laita varras pitkittäissuunnassa lampaan läpi, tee hiillos ja pyörittele 12 tuntian hiilillä, lisää puita säännöllisesti. Sivele jatkuvasti valkosipulivoilla.
Karitsan sisäfileetä pannulla, ei voi epäonnistua. Pari minuuttia molemmin puolin. Mausteeksi vain suola ja pippuri. Lisukkeena minttuhyytelö. Aijettä 😋
Ihan ensin kysyn onko sinulla lihalämpömittari tai mahdollisuus ostaa? Jos ei ole, suosittelen tekemään sellaisia reseptejä joissa liha paistetaan ylikypsäksi. Helpointa on ostaa karitsan luuton tai luullinen paisti, hieroa pintaan suolaa ja pippuria ja kypsentää uunissa padassa kannen alle tai uunivuokaan folioon käärittynä 150 asteessa useampi tunti.
Tee siitä jauhenlihaa, muista pestä ennen kypsennystä.