Ahvenen fileeraus, onnistuuko tavallisella veitsellä (ja haarukalla, haarukka siis piikkinä!)
En ole koskaan mitään kalaa fileroinut mutta nyt sain ahvenia pussillisen kalastajaeukolta.
Katsoin videoita tuubesta mutta kaikilla tuollainen piikki jolla kalaa pitävät paikallaan ja erillinen veitsi. Onnistuuko siis tavallisella veitsellä ja piikkiksi haarukka. Kaloja siis 8 kiloa ja yhteensä 11 kappaletta. Ahvenia kai nämä on kaikki, yhdellä tosin pitempi "nokka" mutta on myös isompi muita joten kai nokka ehtinyt kasvaa.
Kelpaako tavallinen veitsi siis ja haarukka, tämä ei videoista selviä.
Sain kalat kun torilla kävelin ja jäin katselemaan pilkkimuijaa ja hämmästelin kalakasaa
Kommentit (9)
Haarukka toimii piikkinä. Tavallinen veitsi ei toimi fileerauksessa.
Veitsen pitää olla terävä, muuten menee nyrhimiseksi. Kokonaisista saa ihan hyviä, kun sisäelimien poiston jälkeen maustaa vatsan suolalla ja pippurilla ja laittaa vatsaan sitruunaviipaleita, plussaa valkkaritilkasta ja kypsentää uunissa.
Kävelit torilla ja katselit pilkkimuijaa. Missä on tori veden (jään) päällä?
Vierailija kirjoitti:
Kävelit torilla ja katselit pilkkimuijaa. Missä on tori veden (jään) päällä?
Aika monessa paikassa on tori vanhan sataman yhteydessä/näköetäisyydellä
Paistiveitsi voi toimia. Mielellään kapea.
Haarukka on mahdollisimman huono piikki kalan fileeraukseen. Ja tarviit kunnon fileeraus veitsen. Olen 40 vuotta kalastanut ja tässä viimeiset 6-7 vuotta olen kalastanut pelkästään ahvenia ja saan niitä 200-300 kg kauden aikana. Myyn ahven fileitä 20 eurolla kilo ja ne pitää perata kunnolla. Terävä filetti pitää olla ja myös veitsen teroitin. Itsellä on 2-3 fileeraus veitseä aina.
Haarukan piikit eivät luultavasti mene ahvenen suomujen läpi eli tuskin onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Haarukka on mahdollisimman huono piikki kalan fileeraukseen. Ja tarviit kunnon fileeraus veitsen. Olen 40 vuotta kalastanut ja tässä viimeiset 6-7 vuotta olen kalastanut pelkästään ahvenia ja saan niitä 200-300 kg kauden aikana. Myyn ahven fileitä 20 eurolla kilo ja ne pitää perata kunnolla. Terävä filetti pitää olla ja myös veitsen teroitin. Itsellä on 2-3 fileeraus veitseä aina.
Että on aina 2-3 fileeraus veitseä aina. Paremman tuloksen saisi, jos olisi 2-3 fileerausveistä.
Ihana <3