Laitos/suurtalouskeittiön työntekijä, miten suhtaudut jos tiskarikeikalle tulee
täysin kokematon henkilö, jolla ei alan koulutusta tai kokemusta? Keikkalaisia noihin kovasti haetaan, ja vakuutellaan ettei tarvitse mitään kokemusta olla. Mutta miten todellisuudessa, miten työntekijänä suhtaudut, jos tuollainen keikkalainen tulee, opastatko rauhallisesti vai saatko raivarin?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Jokainen on aloittanut joskus. Jos tyyppi on rivakka ja järjestelmällinen niin pärjää kyllä. Etuja on suomen kielen taito niin on helpompi neuvoa alkuun. Parasta olisi kun saisi saman tyypin aina tarvittaessa. Valitettavasti usein ei saa ketään tai on joka kerta uusi jonka kanssa ei yhteistä kieltä. Hyvä tiskari on tärkein työntekijä josta pidetään kiinni ja autetaan aina kun ehditään.
No, suomi ja savo taipuu kyllä, ja järjestelmällinenkin olen. Että ehkä noita hommia uskaltaisi kokeilla, ilman että täytyy pelätä joutuvansa ensimmäiseksi jonkun vakkarin raivon alle "kun tuollaisen tumpelon tänne lähettivät".
Sä olet kysellyt tätä aiemminkin.
Alalla on monenlaista tyyppiä, ja osa niistä on noita raivohulluja ilkiöitä, jotka saa ihmisen toivomaan kuolemaansa. Et voi tietää millaiseen porukkaan joudut. Osa on kivoja ja avuliaita. Elämässä pitää vaan ottaa riskejä jos meinaa johonkin päästä.
Onko niin vaikeaa huuhdella astiat ja työntää ritilässä koneeseen/ ottaa pois ?!
Jokainen me ollaan joskus nömä keittiöhommat aloitettu ja useimmiten juuri sieltä tiskinurkkauksesta. Sellaisen vinkin mä teille aloittelijoille antaisin, että jos vaan yhtään voitte valita niin aloittakaa niistö vöhän pienemmistä paikoista ja hakekaa niistö sitä rutiinia ja kokemusta eli älkää nyt mielellään ottako ekaksi keikkapaikaksi sitä tuhannen oppilaan koulua. Vaan hakekaa sitä vauhtia ja rutiinia niistä pienemmistä paikoista.
Vierailija kirjoitti:
Sä olet kysellyt tätä aiemminkin.
Alalla on monenlaista tyyppiä, ja osa niistä on noita raivohulluja ilkiöitä, jotka saa ihmisen toivomaan kuolemaansa. Et voi tietää millaiseen porukkaan joudut. Osa on kivoja ja avuliaita. Elämässä pitää vaan ottaa riskejä jos meinaa johonkin päästä.
En ole kysellyt aiemmin. Ap.
Jokainen on aloittanut joskus. Jos tyyppi on rivakka ja järjestelmällinen niin pärjää kyllä. Etuja on suomen kielen taito niin on helpompi neuvoa alkuun. Parasta olisi kun saisi saman tyypin aina tarvittaessa. Valitettavasti usein ei saa ketään tai on joka kerta uusi jonka kanssa ei yhteistä kieltä. Hyvä tiskari on tärkein työntekijä josta pidetään kiinni ja autetaan aina kun ehditään.