Tässä aasialaisen lohikeiton resepti! On se maukas! t. Lohikeittohullu
Aasialainen lohikeitto
(4:lle)
500 g lohta
1 l vettä
1 prk kookosmaitoa
pieni pala inkivääriä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sitruunaruohotahnaa
400 g parsakaalia
1 punainen chili
3 limeä
225 g riisinuudelia
pari vartta kevätsipulia
nippu tuoretta korianteria
1. Kaada vesi ja kookosmaito kattilaan ja lisää joukkoon kuorittu ja raastettu inkivääri, kalakastike, sitruunaruohotahna ja pilkottu chili. Kun liemi alkaa kiehua, lisää joukkoon pilkottu parsakaali. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Kuutioi lohi ja siirrä kuutiot ja nuudelit kattilaan. Ota kattila pois liedeltä ja purista joukkoon limettien mehu. Anna keiton levätä hetki niin, että kala ja nuudelit kypsyvät.
3. Lisää lopuksi joukkoon silputtu kevätsipuli ja reilusti tuoretta korianteria.
On se maukas! Arvatkaapa kuinka usein syön lohikeittoa?
t. Lohikeittohullu
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Vuoden jokaisena päivänä??
Kutakuinkin niin :)
t. Lohikeittohullu
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen versio on parempi.
Ei kai makuasioista sovi kiistellä? Toki valmistan sitäkin :)
t. Lohikeittohullu
Haittaako, jos jättää sitruunaruohotahnan pois?
Vierailija kirjoitti:
Haittaako, jos jättää sitruunaruohotahnan pois?
Ei haittaa. Onhan reseptissä limeä.
Tanssikaamme maukkaan lohikeiton ympärillä :)
t. Lohikeittohullu
Minä syön graham-puuroa kaurakerman kera. Mieheni tekee samoin, mutta laittaa sekaan vaapukkahilloa. Hillo on tehty vaapukoista, jotka mieheni puolison anoppi on omin käsin pominut.
Voiko jättää riisinuudelit pois ja laittaa tilalle perunaa
Vierailija kirjoitti:
Voiko jättää riisinuudelit pois ja laittaa tilalle perunaa
Tietty, mutta silloin ei enää puhuta täysin aasialaisesta keitosta. Mutta kyllä niin voi tehdä :)
t. Lohikeittohullu
Vierailija kirjoitti:
Minä syön graham-puuroa kaurakerman kera. Mieheni tekee samoin, mutta laittaa sekaan vaapukkahilloa. Hillo on tehty vaapukoista, jotka mieheni puolison anoppi on omin käsin pominut.
Kuulostaa hyvältä! Minä syön ainoastaan lohikeittoa :)
t. Lohikeittohullu
Voiko jättää korianterin pois, kun se maistuu saippualta?
Vierailija kirjoitti:
Voiko jättää korianterin pois, kun se maistuu saippualta?
Ehdottomasti, kaikkihan eivät siitä tykkää :)
Lohikeitosta laulan nyt riemulla, sen maku on suussa kuin siemulla. Pohjolassa keitetään, savulohta heitetään, ja joka suupala on niin tiemulla!
t. Lohikeittohullu
Voiko siihen lisätä ananasta, kun ananas ja kookos on kavereita?
Maistuis varmaan mullekin, tosin perinteinen kermainen lohikeitto myös.
Vierailija kirjoitti:
Voiko siihen lisätä ananasta, kun ananas ja kookos on kavereita?
Sitä en ole milloinkaan kokeillut, kuulostaa mielenkiintoiselta idealta!
t. Lohikeittohullu
Vuoden jokaisena päivänä??