Kasviskokki mammat hoi!
Kasvissyöjätuttu tulossa kylään, lämpimiä leipiä ajattelin tehdä. Minulla on soijarouhetta mutta oletteko nakanneet sen vaan täytteiden sekaan vai "käsitelleet" jotenkin ennen leivän päälle lisäämistä?
Teen vaaleasta leivästä, päälle levite, ketsuppi, kirsikkatomaatti pilkottuna, valkosipuli, soijarouhe ja juusto. Puuttuuko jotain tai mitä lisäisin?
Kommentit (7)
Omatkin kaapit siis rajalliset ja kauppaan en nyt pääse mutta ainakin perunaa, porkkanaa ja mausteita löytyy. -ap-
Ja muitakin soijarouheruokia saa noilla edellämainitsemillani aineilla ehdottaa, on tulossa tiukka loppukuu. Pastaa, jauhoja ja puuroja on myös kaapissa.
Ei mitään vedessä lilluttamista rouheelle. Öljyä kattilaan paljon, rutkasti mausteita, kuumenna lisää soijarouhe, anna paahtua kunnolla ja lisää sitten tomaattimurska, soijakastike ja vettä tarpeen mukaan, niin että rouhe just ja just peittyy. Vähennä lämpöä, anna hautua noin vartti. Halutessaan voi lisätä esim. ruokakermaa, juustoa. Maista hauduttaessa, lisää mausteita jos tarve.
Leivän päälle mielummin vaikka vegejuusto, tomaattia, avokadoa, kurkkua yms
Olen laittanut leipien väliin jauhelihamurua ja pekonia. Sanon vain, että on tofupekonia ja tofumurua. Kaikki on tykännyt ja kysellyt ohjetta.
Siis oletko tehnyt siitä rouheesta aiemmin jotain? Ehdottomasti ensin turvotus esim kasvisliemikuution kanssa ja heitä vielä mausteita kyytiin. Ja maista ennenkuin laitat leivän päälle ja uuniin.