Teettekö perunasalaatin aina itse?
Kommentit (21)
Kyllä, ja aina öljy- balsamicokastikkeella. En voi sietää majoneesipohjaisia salaatteja.
Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen.
Sekä että.
Jos on tulossa vieraita, on juhlittavaa tms. niin aina tehdään rosollit, perunasalaatit ym. itse.
Sitten arkena joskus "saarioisten äitien".
Joo. Sen 1-2 kertaa vuodessa kun sit syö, sen jaksaa kyllä tehdä. Enkä tykkää niistä majoneesipohjaisista (joita ainoastaan on kaupoissa myynnissä) yhtään.
Olen muutaman kerran tehnyt itse. Liikaa vaivaa. Laiskana ihmisenä ostan valmiina kaupasta, vaikka se ei ole yhtä hyvää.
Ite teen enkä laita ties mitä sinne joukkoon enkä ainakaan majoneesikastiketta.
En tee aina itse, mutta tosi harvoin ylipäänsä ostan perunasalaattia. Useammin teen sitä itse, ja sitäkin aika harvoin. Mä olen joskus löytänyt maistuvan kirkkaan perunasalaatin ohjeen, niin teen sillä.
Joo teen. En kanssa tykkää majoneesikastikkeesta siinä, tosin joskus laitan jonkun ruokalusikallisen majoneesia kermaviilin, ranskankerman tms. sekaan ja teen sellaisen kastikkeen. Usein myös vinegrettikastikkeella (valkoisesta balsamicosta tulee tosi hyvä). Teen muutenkin erilaisia, välillä suolakurkkua ja omenaa, välillä kapriksia ja punasipulia, välillä oliiveja ja ak-tomaatteja.
En yleensä syö, ja tekisin itse öljypohjainen. Viimeksi tein varmaan liki 20 v sitten
Teen itse joko kermaviiliin tai ilman, mutta en koskaan majoneesiin. Syön jos jollain on tarjolla kaupan valmista, mutta en osta.
Vierailija kirjoitti:
Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen.
Minkäslainen perunasalaatti tuo on? Itse teen jouluisin aina Valion aurajuustoperunasalaatin johon ei tule majoneesia vaan kermaviiliä jonka sekaan sinappia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen.
Minkäslainen perunasalaatti tuo on? Itse teen jouluisin aina Valion aurajuustoperunasalaatin johon ei tule majoneesia vaan kermaviiliä jonka sekaan sinappia.
Siinä kuoritaan keitetyt kuumat perunat ja pilkotaan kulhoon, myös sipulit sinne kulhoon pieneksi pilkottuna. Päälle kaadetaan jonkun verran itsetehtyä lihalientä (mulla aina pakasteessa valmiina) ja annetaan lihaliemen imeytyä potunpaloihin. Oikeanlaisia pottuja pitää olla, jotka imaisevat lihalientä. Puoli tuntia. Kun lihaliemi on imeytynyt kastike sinapista, oliiviöljystä, pippuri ja suola sekä valkoista balsamicoetikkaa. Voi laittaa myös persiljaa. Perunasalaatin pitää olla kiiltävää ja sopivan löysää ei kiinteää ja paksua mössöä. Maustaa voi tietty makunsa mukaan...
Kiitos sulle ohjeesta! Ei taas onnistu toisten viestien lainaaminen niin en saa suoraan sulle vastattua.
Teen itse, koska kaupan perunasalaateissa ainesosat on pilkottu liian pieniksi ja kastike liian raskas. Tykkään myös käyttää raaka-aineita, joita kaupan salaateissa on vain harvoin tai ei koskaan. Joskus teen majoneesi/jugurttikastikkeella, joskus öljy-etikkapohjaisella kastikkeella ja itsetehtynä majoneesikastikekin on kevyemmän ja raikkaamman makuista kuin kaupan salaateissa.
Perunasalaatti on etenkin kesällä lempiruokiani, koska siitä saa niin helposti tehtyä pääruuan tai lisän melkein mille tahansa ruualle ja muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti.
Kyllä, on paljon maukkaampaa niin. Viimeksi tein sitä uudenvuodenaattoillalle.
Itse teen silloin hyvin harvoin kun teen, eli kerran tai kaksi vuodessa.
Rikkaiden ruokaa. En tee. Helluntaiseurakunnan ruoka-avussa joskus saa.
Teen yleensä kaikki salaatit itse, koska valmissalaatit on aika perseestä.
Eka kerran vuosikausiin ostin tänään perunasalaattia. Syön sitä ehkä kerran kolmessa vuodessa. En tee itse.