Nyt idiksiä ja vinkkejä mitä tehdä kauhealle kasalle eri hedelmiä?
Ostin sitten Supermarketin tarjouksesta vähän reilumman satsin hedelmiä, eivätkä kaikki tule säilymään kunnes ehdimme syödä ne. Mitä niistä voisi tehdä/miten säilöä kun esim. hilloa en halua tehdä, on liian sokerista. On pääryynää, omenaa, luumua, mangoa jne.
Kommentit (7)
Meillä ainakin menee hetkessä iso kulhollinen kun tekee. Siihen kun kaataa tölkillisen hedelmäsekoitusta liemineen niin onpas hyvä jälkkäri/välipala/iltapala, ei paha jos laittaa vähän kermavaahtoa päälle ; )!
Omenaa voisi kuivata uunissa. Namia.
sana tuo survelo :D En ole kuullut sitä aikaisemmin. Osasta voisinkin tehdä sosetta, pieni määrä sokeria ei haittaa mutta isoja määriä koitan vältellä, siksi ei sitä hilloa. Olisiko vielä muita ideoita? Itse en ole juuri mitään hedelmistä tehnyt aiemmin, siksi kyselen. Lähinnä olen syönyt banaania ja omenaa sellaisenaan :O
Leivo päärynä/omenapiirakka. Muitakin hedelmiä voi tietysti käyttää leipomuksiin, esim. banaanista banaanikakku. Leipomukset voi pakastaa, jos niitä ei halua heti syödä.
Tee väli- tai iltapalaksi hedelmäsalaattia. Eri hedelmiä vain paloiksi ja samaan kulhoon. Meillä hedelmät tulevat niin paremmin syötä kuin yksittäin.
Kaikki ajattelevat vain puolukkavispipuuroa, mutta esim. omenasta ja päärynästä saa todella hyvää vispipuuroa (ihan sama resepti kuin Anna Manna-paketissa puolukoille, mutta keitä ensin hedelmäpalat pehmeiksi). Hyvä välipala/iltapala sekä itselle että lapsille. Kestää jääkaapissa paljon kauemmin kuin hedelmät pöydällä...
Omenapiirakka on lisätty listalle, ja päärynäpuuroa voisin kokeilla itselleni. Joskus olenkin vispipuuroa tehnyt appelsiinimehuun, siitä ainakin tuli hyvää
T:ap
siis esim.
- salaatti, kurkku, sipuli, mango
- salaatti, sipuli, tomaatti, meloni, feta
jne.
Itse asiassa laitan melkeinpä kaikkeen jotain hedelmää... esim. pastaan ananasta, risottoon viinirypäleitä jne.