Kahvin maku riippuu paljon siitä, että laittaa vettä ja kahvinpuruja oikeassa suhteessa
Kerran join aivan sairaan hyvää kahvia ja paljastui Juhla Mokaksi. Kahvissa oli vain veden ja kahvin suhde onnistunut täydellisesti.
Kommentit (16)
On totta vaikka moni laittaa poroja juuri oikean määrän niin veden annostelu aiheuttaa vaikeuksia.
Itse juon kahvini suppilo menetelmällä, eli vedenkeittimellä vesi ja sitten lasketaan suppilon läpi kuppiin. Purut on helppo annostella ja samoin vesikin noin kupillisen verran. Vaikka täytyy myöntää se etten ole turhan tarkka kahvini kanssa ja puolen mitan heitotkaan purun määrässä ei aiheuta ongelmia.
"Kahvin maku riippuu paljon siitä, että laittaa vettä ja kahvinpuruja oikeassa suhteessa"
Voisinpa melkein väittää että tästä on juuri kyse.
no shit, sherlock.
Noin se tuppaa olemaan kaikkien juomien ja ruokien kohdalla että raaka-aineiden keskinäiset suhteet vaikuttavat lopputulokseen.
Juhla Mokka on ihan hyvää kun se keitetään oikeilla suhteilla,mutta nyt ihastuin Presidentti Rubyyn...vahvempi maku kuin mokassa
"Juhulam Mokka parasta ompi!!! Se om jämpti eikä asiasta sen enempää kiistellä!!!"
T: lampaat
Kahvi pitää keittää pannulla, ja laittaa kiehuvaan veteen kahvinporot, niin saa parasta kahvia.
Vierailija kirjoitti:
"Juhulam Mokka parasta ompi!!! Se om jämpti eikä asiasta sen enempää kiistellä!!!"
T: lampaat
Mikäs sua riepoo tänään?
Vierailija kirjoitti:
Kahvi pitää keittää pannulla, ja laittaa kiehuvaan veteen kahvinporot, niin saa parasta kahvia.
On tärkeää käyttää suodatinpussia, jotta kahvin epäpuhtaudet suodattuvat pois. Ne nostavat muun muassa kolesterolia.
Tärkein kahvin maun kannalta on puhdas ja hyvä keitin esim. Moccamaster.
Riippuu myös:
- veden lämpötilasta
- jauhatuksen karkeudesta
- jauhatuksen hiukkaskoon jakaumasta
- uuttoajasta
- uuttopaineesta
- kahvin laadusta
- kahvin iästä
- valmistustavasta: suodatinkahvi, pressopannu, mutteripannu tai espressokeitin
Mutta valmiiksi jauhestus Mohla Jukasta ei hyvää kahvia saa.
Moni täysiä pannullisia keittävä saisi parempaa kahvia jos ostaisi pannujauhatusta. Optimaalinen "uuttamisen" eli kahvin tippumisen aika on n. kolme minuuttia. Sen jälkeen alkaa tulla enemmän karvaita makuja eli parkkihappoa.
Nyt on kyllä p*skapuhetta. Juhlamokasta ei hyvää kahvia saa. Ainoastaan Nescafe ja sitä ruokalusikallinen kuppiin. Ai että.