Mitkä ovat parhaat täytteet ihan tavalliseen täytekakkuun? Mansikoita, hilloa, banaania, kinuskia?
Mitä tulee hyvän täytekakun väliin? Käykö perinteinen banaani ja marjahillo tai pidätkö kinuskista tai vaniljakreemistä? Vai pitäisikö olla jotain missä on enemmän rakennetta? Esimerkiksi marenkia?
Kotona tulossa juhlat enkä ole leiponut kakkua yli 5 vuoteen ja kaipaan inspiraatiota.
Kommentit (23)
Banaani on hyvää kakun välissä. Marjat myös herkkua. Kermavaahdon ja maitorahkan sekoitusta.
Mansikkaa ja kermavaahtoa. Älä pilaa hyvää kakkua banaanilla.
Vadelmahilloa väliin, kermakakku. Kerma ja vadelma paras yhdistelmä ever. Päälle vielä vadelmia.
Kirsikkahilloa ja kahvilla maustettua kermavaahtoa, kostutukseen kahvilikööriä tai konjakkia.
Mä tykkään laittaa kerma-rahkaseosta, jossa jotain marjaa tai hedelmää seassa purutuntumaksi ja jotta kakkuun saa korkeutta. Esim. mansikka-vanilijarahka, jos kakun päällä mansikoita, mustikka-sitruunarahka, jos päällä vadelmia ja/tai mustikoita, ananas-mangorahka, jos päällä hedelmiä jne.
Mango- ja kuningatarpilttiä kerrosten väliin. Ei tule öklömakeaa lopputulosta ja mukava kostea koostumus. Kermavaahdon päälle tuoreita marjoja tai karkkia.
Perinteinen lakkakinuskikakku on parasta, jos ei kesän tuoreista mansikoista tehtyä mansikkakermakakkua lasketa :) paljon kuitenkin marjoja tai hedelmää sisään, moussekakut on tylsiä.
Talvella vaikea saada varmaan aineksia. Eli siitä tulisi mansikkahillokakku, heinäkuussa tuoremansikkakakku? Espanjamansikka toi noron. Mustikka on ainoa pussukasta tai mansikka-pakastemarja joka ei ole marjan muotoinen sulaessa, ehkä väliin. Koristeissa lapset ja jotkut aikuiset tykkäävät karkeista, jos on oikeasti hyvä ja siihen ei tukehdu - ei kurkkuun luiskahtava malli. Jos on pelkkää kinuskia, se voi olla liian tunkkainen yksin, jos kakkua syödään enemmän eikä yksi pala. Hedelmä voi raikastaa.
Lemon curdia, kermavaahtoa ja vadelmia tai mansikoita. Kostuta sokeroidulla sitruunamehu-vesiseoksella.
Käytän maitoa kostukkeena. Väliin vadelma- tai lakkahilloa ja kermaa. Päällinen riippuu juhlasta.
Mansikka on tosi hyvää. Banaani ja hillot ovat mielestäni pahanmakuisia ja ankeita täytekakussa. Myös mustikka, vadelma ja säilykepersikka toimivat hyvin kerman kanssa. Pakastemarjoista tulee hyvä kakku, mutta tuontimarjat pitää muistaa kuumentaa ensin kunnolla.
Vierailija kirjoitti:
Paskannat sinne sekaan ja myyt 100e.
Olipas miehekästä.
Itse laitan väliin vadelmahilloa, banaania, mangososetta ja kermavaahtoa.
Mun suosikki maidolla kostutus, vadelmahillo, vadelmia ja mustikoita, kerma-rahkaa.
Ei kiitos banaania. Meillä rakastetaan seuraavan päivän kylmää, yön yli jääkaapissa ollutta täytekakkua.
Banaani menee rumaksi liiskaksi, jonka ainoa anti kakkuun on imelyys.
Minusta kakku, jossa mansikkaa ja banaania kermavaahdolla ja vadelmahillolla on ihana 😍
Painukaa nyt jo 🧔🏼VITTUUN niiden mansikoiden kanssa.
Itse suosin perinteistä versiota, jossa sokerikakkupohja kostutetaan mansikkamurskalla, sitten lisätään banaanisiivua, sen päälle mansikkasiivua ja sitten kermavaahtoa. Sama tehdään seuraavaan kerrokseen ja lopuksi pinnalle kermavaahtoa ja mansikanpuolikkaita.