Onko joku laittanut joulupöydässä tarjottavalle lohelle jonkun kastikkeen?
Kommentit (18)
Jos puhut graavilohesta, niin sinappikastike kuuluu joulupöytään sen rinnalle.
Oliiviöljyä, Dijon-sinappia, sitruunamehua, mustapippuria. Näistä emulsio. Ei suolaa.
Osta valmis skagen tai rapusoosi tms,
Katkarapukimaraa , chilirapuja
Meillä on lämminsavulohelle kastike turkkilaisesta jugurtista:
- jugurttia, sinappia, sitruunamehua, sitruunapippuria, ruohosipulia (tai tilliä)
Käy myös graaville
Ystäväni äiti teki kerran tällaisen kastikkeen lohelle https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002570598.html
Oli minusta ihan täydellinen lohelle.
Graavilohelle vain sitruunalohkoja seuraksi. Lisäksi pöydässä on skagenröra, jonka voi mieltää 'kastikkeeksi' niin halutessaan.
Hovimestarinkastiketta, piparjuuri-creme fraiche-kastiketta ja tilli-kermaviilikastiketta on ollu, muttei kaikkia samana vuotena.
Uunissa olen lohen paistanut kerman kanssa, kastike tulee kätevästi samalla
Meillä oli ennen aina lohen kanssa tarjolla itse tehtyä perunalaattia, jossa kastike.
Smetanaa, tilliä, sitruunamehua ja ripaus suolaa.
Tilli-sinappimajoneesi tai kylmä voikastike
Kaupan remoulade johon löräys sitruunaa ja tilliä. Helppo versio.
Wau, kaikkien vastaukset kuulostaa hyvältä! Hyvää joulun odotusta kaikille! t.ap
Vierailija kirjoitti:
Meillä on lämminsavulohelle kastike turkkilaisesta jugurtista:
- jugurttia, sinappia, sitruunamehua, sitruunapippuria, ruohosipulia (tai tilliä)
Käy myös graaville
Yleispätevä kastike. Myös kermaviilistä. Sokeri ja suola muistettava maistaa.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä, Dijon-sinappia, sitruunamehua, mustapippuria. Näistä emulsio. Ei suolaa.
Tuleeko tähän makeutta? Esim. hunajasta?
Meillä lohi kolmella tapaa, kraavi, kylmäsavu ja lime. Ei kastikkeita. Siika tulee savustettuna.