Kun olet laittanut ruokaa, miten putsaat keittiön?
Pitkän kaavan mukaan kaikki pinnat ja lieden puhdistus- ja kiilloitusaineella ja tiskipöydän- ja altaan ja hanat samoin?
Vai rätillä pahimmat pois?
Kommentit (34)
Painepesurilla koko keittiö puhtaaksi mattoja myöten. Ei voi muuten elää eikä nukkua.
Uunia en putsaa joka käytön jälkeen, mutta hellan siihen tarkoitetulla aineella ja tasot pyyhin ja kiillotan käytön jälkeen.
Siivoan sitä mukaa kun homma etenee. Kun ruoka on valmista, odotellessa sen jäähtymistä syöntilämpötilaan, lykkään tiskit koneeseen ja kun ollaan syöty, täytän tiskikoneen loppuun. Kun tähteet ovat jäähtyneet, laitan ne jääkaappiin ja tiskaan käsin loput tiskit.
Mä putsaan keittiön kunnolla siinä vaiheessa kun on syöty ja ruoka jäähtynyt sen verran että saa nostettua jääkaappiin. Lapsia 4 niin pöydän ja kaikki tasot saa kuitenkin heidän jäljiltä pyyhkiä uudelleen. Kerään mä sentään roskat roskiin ruuanlaiton yhteydessä ja astiat joita ei tarvitse menee altaaseen tai suoraan koneeseen jos siellä tilaa.
Ruokaa laittaessa siivotaan koko ajan. Silloin käytetään vettä ja liinaa. Rasvasimpiin kohtiin Fairya.
Keittiö pestään nysväten kerran viikossa, jolloin pestään nurkat, lattia, uuni ja jääkaappi. Tiskari pari kertaa viikossa.
Edelleen fairya ja vettä. Liesituulettimen osat koneeseen.
Ei pääse pinttymään paikat.
Lounaskokki
En tee koskaan ruokaa. Menen joka ilta syömään, mun suhteeni luokse.Hän hoitaa itse keittiö hommat.
Pyyhin näkyvät roiskeet talouspaperilla/rätillä. Astiat koneeseen ja ne astiat, jotka eivät kestä konepesua pesen käsin sillä välin kun ruoka valmistuu. Lattian lakaisu tarvittaessa. Kerran viikossa läpikohtaisempi siivous keittiössä.
En laita ruokaa, ruoka tulee ovelle tai käyn ulkona syömässä.
Keittiöhenkilökuntani on nyt vapaapäivillä, joten täytyy muistaa kysyä heiltä tätä asiaa maanantaina. Jos vielä silloin muistan, niin kerron teille kuinka se meillä tapahtuu.
Ei kai kenelläkään ole oikesti aikaa kiillottaa liettä joka päivä?
Putsaan keittiötä samalla kun laitan ruokaa. Siinä voi seurata ruuan valmistumista ja saa ajan kulumaan.
Vierailija kirjoitti:
Keittiöhenkilökuntani on nyt vapaapäivillä, joten täytyy muistaa kysyä heiltä tätä asiaa maanantaina. Jos vielä silloin muistan, niin kerron teille kuinka se meillä tapahtuu.
Mun keittiöhenkilökuntani, eli mieheni on nyt kävellen kaupassa, mutta aina kun tulen töistä kotiin keittiö putipuhdas, tiskit tiskattu ja pinnat pyyhitty.
Sitä itä mukaa putsaa hiukan ja aterian jälkeen astiat koneeseen, paistinpannu + kattila puhtaaksi ja tietysti liesei sekä lavuaari. Uunipeltillä käytän aina leivinpaperia, jos jotain on palanut kiinni, siihen on oiva puhdistuskonsti sirkkusokeripala ja pyyhkäisy.
Keittiö on helpolla aina putipuhdas, eikä pöytätasoilla ole muuta kuin öljymausteikkoteline ,kahvinkeitin ja leivänpaahdin.
Perheeseemme kuuluu 5 henkilöä ja kaikki toimii samoin.
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kenelläkään ole oikesti aikaa kiillottaa liettä joka päivä?
Miksei olisi? Siihen menee 5 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kenelläkään ole oikesti aikaa kiillottaa liettä joka päivä?
Sehän tuoreeltaan puhdistuu ihan tilkalla astianpesuainetta ja vettä. Tai ei mun ainakaan tarvitse sitä koskaan sen enempää kuin vähän pyyhkäistä. Keraaminen liesi.
En oikeastaan mitenkään vaan yleensä vaimo korjaa mun jäljet koska osaa paremmin. Tai jotain.
Vierailija kirjoitti:
Sitä itä mukaa putsaa hiukan ja aterian jälkeen astiat koneeseen, paistinpannu + kattila puhtaaksi ja tietysti liesei sekä lavuaari. Uunipeltillä käytän aina leivinpaperia, jos jotain on palanut kiinni, siihen on oiva puhdistuskonsti sirkkusokeripala ja pyyhkäisy.
Keittiö on helpolla aina putipuhdas, eikä pöytätasoilla ole muuta kuin öljymausteikkoteline ,kahvinkeitin ja leivänpaahdin.
Perheeseemme kuuluu 5 henkilöä ja kaikki toimii samoin.
OT. Aika jännä, ettet tiedä, että pelti taipuu "pellillä", ei "peltillä".
Vierailija kirjoitti:
En oikeastaan mitenkään vaan yleensä vaimo korjaa mun jäljet koska osaa paremmin. Tai jotain.
Meillä myös mies on innokas kokkaamaan, mutta huono siivoamaan. Ihan mielelläni keittiön siivoaa jos pääsee itse valmiiseen pöytään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kenelläkään ole oikesti aikaa kiillottaa liettä joka päivä?
Miksei olisi? Siihen menee 5 minuuttia.
Viisi minuuttia päivässä on 0,0833 tuntia päivässä (koska 5 minuuttia / 60 minuuttia tunnissa = 0,0833 tuntia).
Joten vuodessa tämä olisi:
0,0833 tuntia/päivä * 365 päivää/vuosi 30,42 tuntia/vuosi
Joten viisi minuuttia päivässä tekee noin 30,42 tuntia vuodessa.
Joten vuodessa olet kuluttanut reippaasti yli vuorokauden lieden kiilloittamiseen. Jos kokkaat kaksi kertaa päivässä olet kuluttanut lieden kiillottamiseen 60,84 tuntia mikä on enemmän aikaa kuin normaalissa työviikossa on tunteja.
Siinä vaiheessa kun ruuanlaitto eteneen, kasaan ne ruuanlaittovälineet, joita en enää käytä tiskialtaaseen. Kun saan ruuat valmiiksi ja syöminen on ohi, tiskaan kaikki likaiset astiat kerralla. Kun uuni ja/tai liesi on jäähtynyt putsaan sen, jos siellä on roiskeita. Pyyhin myös pöydän ja ruuanlaitossa käytettävät tasopinnat.
Perusteellisen keittiön siivouksen teen kerran viikkoon. Silloin kiillotan hanat, tiskialtaat ja tiskipöydän ja putsaan uunin kunnolla.