Voiko keittojuurekset kuoria veteen jääkaappiin edellisenä iltana?
Paljon on juttua esim. perunamuusiin että voit kuoria perunat veteen ja jääkaappiin edellisenä iltana.
Mutta jos arkikiireessä on tarkoitus tehdä keitto tuoreista juureksista, tuleeko hyvä jos myös porkkanan ja lantun kuorii edellisenä päivänä astiaan veteen ja sitten jääkaappiin?
Tuosta ei ollut ohjetta lyhyen googlaamusen perusteella netissä. Oli outoa porkkanan kuivasäilytystä, eikö kylmässä vedessä säilyisi paremmin?
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Miksi niitä ei voi kuoria kannelliseen astiaan ja siitä seuraavana päivänä kipata veteen? En liottaisi kuorittuja vihanneksia noin pitkään.
Koska luulin että nahistuu ilman kuorta kuivana ja luulin että vedessä kuorittuna säilyy parempana. Tai en ollut varma sitä juuri tulin kysymään.
Mutta sinun mielestä siis kuivana säilyy paremmin vaikka kuorittu?
Mää ostan valmis pakkauksia, niissä on kuorittu valmiiksi, mutta säilytä pakkasessa.
Perunajuures setti johonka lisään haluamani lihan.
Käy kattoo kaupan valmiiksi pilkottuja keittojuureksia, kauan niilläkin on kelmun alla säilyvyyttä. Eli säilyy ilman vettäkin, kerta niitä kaupoissakin on. Kelmun alla tosin, et se vähäkin kosteus ei haihdu.
Vierailija kirjoitti:
Mää ostan valmis pakkauksia, niissä on kuorittu valmiiksi, mutta säilytä pakkasessa.
Perunajuures setti johonka lisään haluamani lihan.
Mää tankkasin ABC asemalla tänään bensaa 51 litraa. Maksoi tasan 100€.
Mähän tuppaan jääkaappiinkin pilkkoa rasiaan kurkkua valmiiks, jos on vähän nahistunu, laitan minuutiksi kylmään veteen ja leivälle vaan.
Voi kuoria ja vesi estää nahistumista. Kaikki juurekset voi kuoria ja myös pilkkoa valmiiksi. Jos ne ovat kylmässä vedessä jääkaapissa, ei siihen veteen mitään liukene.
Voihan ne veteen kuoria, mutta kun ne vesiliukoiset vitamiinit liukenevat myös siihen veteen. Ellei sitä vettä käytä myös keittoon menetetään ne vitamiinit.
Parhaiten säilyy vitamiinit kuorien kanssa.
Toiseksi paras vaihtoehto on kuoria ja säilyttää ne vaikka kannellisessa astiassa, jos ei halua muovikelmuja ja -pusseja käyttää.
Miksi niitä ei voi kuoria kannelliseen astiaan ja siitä seuraavana päivänä kipata veteen? En liottaisi kuorittuja vihanneksia noin pitkään.