Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Minkä verran pakastemarjat saa sulaa, jos ne laittaa uudelleen pakkaseen?

Vierailija
09.11.2023 |

Tämä kysymys on nyt varmaan sarjassamme uusavuttomat, mutta toivon silti ystävällisiä vastauksia.

Kun sanotaan että sulanutta pakastettaessa ei saa pakastaa uudelleen, niin minkä verran se tuote saa sulaa? Katsotaanko sulamiseksi se, että tuote on huoneenlämmössä 20 minuuttia? Oletan että kyllä, koska kyllähän jotain sulamista ehtii tapahtua tässä ajassa. 

Ja kuinka pakastemarjat saa kaupasta kotiin sulamatta jos ei omista autoa ja kodin ja kaupan välinen matka kestää noin puoli tuntia?

Eikö pakasteet tosiaan ehdi alkaa jo ainakin hiukan sulaa jo ensimmäisten 10 minuutin jälkeen?

Ennen en ole moisia stressannut, mutta nyt olen raskaana ja tulee pohdittua kaikenlaista. 😅  Ja ei, raskaus ei ole sairaus, mutta haluan välttää kaikki mahdolliset ylimääräiset riskitekijät joita omalla toiminnalla voin estää.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se vaikuttaa rakenteeseen, eihän marjoissa ole sitä uudelleenpakastamisen aiheuttamaa pöpövaaraa koska sen verran happamia luonnostaan.

Vierailija
2/5 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tuotteen ottaa pois pakkasesta se alkaa sulaa. Marjojen sisällä oleva neste alkaa kiteytyä pakastettaessa. Kun tuote sulaa, ne bakteerit, jotka normaalisti ovat pakkasessa horrostilassa alkavat heräillä ja kun kiteytynyt neste puhkoo reikiä marjan pintaan, bakteerit pääsevät sisään ja käynnistävät bakteerituotannon.  20 minuutissa ei vielä ehdi tapahtua kovin paljon sulamista, mutta joskus tarpeeksi.

Pakastemarjat saa kotiin sulamatta termoskassissa (ainakin syksyllä, talvella ja keväällä). Kesällä voi tarvita kylmälaukun ja kylmäpanoksen (joka on jäädytetty pakastimessa). Termoskassiin voi laittaa yhden tai useampia kylmäpanoksia, jos haluaa varmistaa pakasteiden pysymisen pakastettuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota kylmäkassi ja kylmäkallet mukaan ostosreissulle. Mutta sitten ostettujen marjojen syömisestä: jossain yhteydessä kehotetaan keittämään kaupasta ostetut pakastemarjat mm. salmonellavaaran takia. 

Sulattaminen kannattaa tehdä  nopeasti, mm. vesihauteessa, jotta vitamiineja jäisi jäljelle. 

Vierailija
4/5 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse irrotan tai kaadan nopeasti  sopivan määrän marjoja ihan pakastepussista. Ovat sen verran irrallaan. Loppu pussi sitten nopeasti pakkaseen.

 

Vierailija
5/5 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ota kylmäkassi ja kylmäkallet mukaan ostosreissulle. Mutta sitten ostettujen marjojen syömisestä: jossain yhteydessä kehotetaan keittämään kaupasta ostetut pakastemarjat mm. salmonellavaaran takia. 

Sulattaminen kannattaa tehdä  nopeasti, mm. vesihauteessa, jotta vitamiineja jäisi jäljelle. 

Suomalaisia marjoja ei tarvitse keittää, ohje koskee vain ulkolaisia marjoja. Ne kannaatkin kyllä sitten keittää, joka vuosi on Suomessakin useampia ulkomaalaisten pakastemarjojen aiheuttamia norovirustapauksia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kuusi