onko tummunut juuriselleri pilaantunutta
Tai onko homeessa. Reunoista palaset tummunut. Oli 2 vko jääkaapissa. Jäi sinne flunnssan takia kun ei jaksanut tehdä miään, Olisi pitänyt pakastaa.
terv. supernainen
Kommentit (3)
Sehän on niitä samanlaisia kuin peruna ja muut ettei kestä olla ilman kuorta, leikkaa pois ne tummentuneet kohdat.
Kiitos neuvoistanne :) Heitin pakkaseen, jotta voin esitellä jollekin tutulle joskus. Sitten arvion jälkeen opin tunnistamaan paremmin syöntikelpoisen juurisellerin. Himoitsen sitä kypsänä. Uskon että on vain tummentunut. Ei näy pilkkuja, jotka näyttäisivät homeelta.
Otin myös valokuvia avokadon tummasta pilkusta. Usein jo ennen kypsymistä huonon näköisiä. Nämä asiat täytyy selvittää perinpohjin, jotta tietää jatkossa mikä on syöntikelpoista.
supernainen
Vaikea sanoa näkemättä. Kyse voi olla vain hapen aiheuttamasta tummentumisesta. Hapettuma on tasaista tummentumaa. Tummentuneen pinnan voi leikata pois. Jos juureksen pinta sen sijaan on niljainen, ei sitä välttämättä enää kannata käyttää. Juureksista kyllä havaitsee, mikäli ovat homeessa. Home on täplinä, yleensä pinnan kuopissa ja juonteissa.