Kuinka usein on normaalia herkutella?
Esimerkiksi suklaalla tai leivonnaisilla? Karkilla?
Sain tänään kuulla kommentointia syömisistäni. Syön muuten ihan normaalisti/terveellisesti, mutta napostelen lähes joka päivä jollain pienellä kahvin kanssa. Eilen se oli suklaapatukka, tänään muffinssi. Lisään nyt, kun joku kuitenkin jää muuten miettimään - en ole ylipainoinen, kärsi mistään sairauksista ja veriarvot olleet ihan OK tai niistä ei ainakaan ole koskaan tullut mitään sanomista.
En ottanut kommenttia pahalla, mutta se pisti miettimään, kuinka usein on "normaalia" napostella näin? Tai kuinka usein "normaalit" ihmiset tapaavat näin tehdä? En varmaan muuta tapojani, ellei niin jossain vaiheessa täydy tehdä esim. juuri niistä terveydellisistä syistä. Pieniä iloja.
Kommentit (13)
Itse syön yleensä myös joka päivä jotakin herkkua kahvin kanssa tai iltapalalla. Joko olen leiponut jotain tai sitten ihan kaupan keksiä tms. Ja ihan sama kuin ap:llä, ei ylipainoa tai sairauksia. Ikääkin on jo yli 50.
Jälkiruoka voi olla päivittäin. Eri asia, mitä se sisältää. Transrasva voisi olla huono, sitä on kai kekseissä ja sipseissä. Siitä tuleekin huono olo joillekin. Sitten on natriumglutamaatille allergisia ja limonadi voi nopeasti nostaa sekä laskea verensokeria. Pitkäkestoinen hiilihydraatti kuten ruisleipäpala ja kunnon ruoka voi tasata sokeria. Lisäaineet ja väriaineet voivat olla hankala juttu, koska tavallisessa kaupassa ei ole aina luomuna. Olisi varmasti hyvä jos olisi vaihtoehtoja, koska ihmiset kuitenkin syövät jälkiruokia ja välipalaa.
Kaksi kertaa vuodessa keskimäärin. Jouluna kerran ja sitten toisen kerran kutsuttuna jossain lasten synttäreillä jossa on kakkua.
Kerran viikossa mielestäni normaali :) mutta en katso pahalla jos joku herkuttelee useammin tai ei juuri koskaan.
Jotkut vetää useamman suklaapatukan verran tavaraa kerralla kerran viikossa vaikka "karkkipäivänä".
Jos joka päivä herkuttelee, siihen tottuu. Tauko auttaa ja säästää rahaa ja ehkä muutakin.
Jos lounasruokalan jälkiruoka töissä iltapäiväkahvilla on herkuttelua, niin siinä tapauksessa työpäivänä kyllä.
Kun siitä ei ole mitään haittaa ja saat siitä iloa niin nauti elämästä. Mulla ei myöskään näy syömiset missään. Olen huomannut kuinka se ärsyttää joitakin.
1. Ihan ensimmäiseksi voi lopettaa koko "herkuttelun".
2. Seuraavaksi voi lopettaa ruoan jaottelun "herkkuihin" ja muuhun ruokaan.
3. Sen jälkeen voi syödä kaikenlaista ruokaa sopivia määriä milloin tahansa.
4. Jos sopivan määrän syöminen on vaikeaa, siihenkin on ratkaisu, osta vain pieniä pakkauksia ja yksittäispakattuja tuotteita.
5. Kutsu niitä niiden oikeilla nimillä, kuten muutakin ruokaa. Ja lopeta se jaottelu "herkkuihin" ja ikäviin epäherkkuihin.
Kysyisit ennemminkin: "Kuinka normaalia on herkutella usein?".
Kuka sua kommentoi? Aika törkeää. Sä itse päätät mikä sulle on parasta.
Aikuinen ihminen voi herkutella vaikka joka päivä jos siltä tuntuu. Ostan kun mieli tekee. Jos minulla olisi lapsia, pitäisi herkutella salassa, en lapselle toki joka päivä makeaa tarjoasi.
Kerran yksi tyyppi tavallaan moralisoi joidenkin ihmisten jatkuvaa herkuttelua ja sitä kuinka se on kallista ja epäterveellistä. Kuulosti aika tekopyhältä, koska samainen henkilö polttaa tupakkaa päivittäin.
Nosto.