Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nyt apua äkkiä!

Vierailija
22.12.2006 |

On ensimmäinen joulu kun kinkun valmistus lankesi minulle..

Olen koko päivän mulkoillut tuota 7kg kinkkua ja miettinyt mikä olisi paras tapa valmistaa se. Netissä on 1000 ja 100 eri ohjetta, mitä siis noudatan?

Kuorrutuksen hallitsen täysin, mutta miten se paisto, kauan per kg, ritilällä ja alle pelti missä on hiukan vettä?

Mikä lämpöaste? Milloin sitä lasketaa ja kuinka paljon?

Olisin enemmän kuin kiitollinen jos joku voisi neuvoa..

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

arvio, valmishan kinkku on sitten, kun sisälämpö on 77 astetta.



Eräs, jolla pian kuuden kilon kinkku valmiina uunista otettavaksi.

Vierailija
2/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä täällä on mielipide joka asiaan, mutta nyt kun tarvitsee oikeasti neuvoa niin kaikki vaikenevat..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kinkku oltava huoneen lämpöinen kun uuniin.



Uunissa 175 asteessa tunti ekalle kilolle ja puoli tuntia seuraaviulle kiloille. (luuton kinkku)



Sisälämpötila oltava 63-65 kun otan pois uunista koska lämpötila nousee sen jälkeen vielä pariastetta ja mä en siedä ylikypsää kinnkua.



Ritilänpäälle kinkku ja alle pelti jossa vettä ettei hyvä liemi pala siihen kiinni.



Liemestä sit tietty kastike NAM :)



En kyl yleensä tartteis tota mittaria koska olen jo sata kertaa tehny ja aina on valmis kun kellosta kattoo ajan

Vierailija
4/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ja paistomittari teitysti kinkussa kokoajan jotta voit seurata lämpöä :)

Vierailija
5/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuhat ja sata eri ohjetta tulee...

Missä vaiheessa setä lämpöä alennetaan?

ja onko se eka kilo nyt 1,5h vai 2h?

Vierailija
6/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


Tuhat ja sata eri ohjetta tulee...

Missä vaiheessa setä lämpöä alennetaan?

ja onko se eka kilo nyt 1,5h vai 2h?

Kuten näet, että näissäkin annetuissa ohjeissa oli eri paistolämpötilat.

Valitse yksi ohje ja seuraa sitä!!! Sama se lopputulos kuitenkin aina on,,,,, ellet ihan käsi ole;)

T: se sata kertaa samalla lailla paistanut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuijota niinkään kelloon vaan lihalämpömittariin!

Vierailija
8/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla saman tyylinen ohje kuin kakkosella ja meidän mieleinen kinkku tulee niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Sun ohjeesta ei tiedä pitääkö kinkku laittaa uuniin 2 vai 10h ennen syömistä....