Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mulla ei oo itse tehdyistä hilloista kokemusta, mutta kysynkin kuuluuko hillon pinnalle tulla ohut homekerros vai

Vierailija
03.09.2023 |

onko pilalla? näin tämmöistä mummini luona lapsena.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuuluu. se on niin kuin homejuusto.

Vierailija
2/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

sen voi kuoria pois ja hillon voi hyvin vielä käyttää esim koulun myyjäisiin tehtyihin leivonnaisiin tai tarjota miniälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porvoolainen hillomaakariko se siellä kyselee?

Vierailija
4/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tuli aina se ohut homekerros niihin itse tehtyihin hilloihin. Johtunee siitä, etteivät ole samalla tavoin säilöntäaineilla kyllästetyt kuin kaupn hillot.

Vierailija
5/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myyn sellaista kirpputorilla nimellä Roquefort-hillo, ja kauppa käy kuin siimaa!

Vierailija
6/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tod kuulu tulla hometta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole ikinä tullut hometta. Käytetään hillosokeria ohjeen mukaan, keitetään purkit ja kannet ennen käyttöä ja suljetaan ne kun hillo on kuumaa.

Vierailija
8/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mulla ole ainakaan aikaisemmin tullut homekerrosta. Liotan purkit ja kannet yön yli kylmässä vedessä, tiskaan ne ja sen jälkeen steriloin joko kattilassa tai uunissa. Sitten kuuma hillo kuumaan purkkiin ja jäähdytyksen jälkeen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu. Hillo kiehuvana kuumennettuun lasipurkkiin ja kansi kiinni. Korkki napsahtaa kun hillo jäähtyy ja tulee ilmatiivis.

Vierailija
10/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on sinihomehilloa. Lapsuuden herkkuja mummoloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annan luonnon tehdä hillat, sitten poimin ne. Itse tehdyistä hilloista ei ole kokemusta.

Vierailija
12/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

sen voi kuoria pois ja hillon voi hyvin vielä käyttää esim koulun myyjäisiin tehtyihin leivonnaisiin tai tarjota miniälle.

Ei todella voi tehdä noin, vaikka isovanhemmat olisivat noin tehneetkin. Se hillo on roskiskamaa, homeitiöt ovat pilanneet jo koko hillon, vaikka ei näkyisikään hometäpliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilalla se on jos on hometta päällä. Makukin on ihan eri.

Jos hillo homehtuu, ei purkki ole ollut riittävän puhdas ja tiivis, tai sitten säilytyslämpötila on ollut liian korkea.

Lapsuudenkodissani homehtui joskus kylmiössä tai kellarissa säilötty hillo. Silloin lähti koko purkki, tai ainakin kansi roskiin. Siitä kannen tiivisteestä ei hometta saa pesemällä pois, joten kerran homehtunut kansi homehduttaa kaiken, mitä sen kannen alle säilötään. Lasiin home ei "imeydy", joten lasipurkit ja -pullot ovat käyttökelpoisia vielä, jos niihin vain sopiva kansi/korkki löytyy, joka ei ole homehtunut.

Vierailija
14/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan hillon pakasterasiaan ja pakastan. Ei tule hometta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole ikinä tullut hometta. Käytetään hillosokeria ohjeen mukaan, keitetään purkit ja kannet ennen käyttöä ja suljetaan ne kun hillo on kuumaa.

Hillosokerilla tehdessä hillon pitää jäähtyä hetki, ennen kuin sitä purkittaa, se tönkköytyy hetken. Ohje on hillosokeripussissakin. Tavallisella sokerilla tehdessä se hillo purkitetaan kuumana.

Vierailija
16/16 |
03.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu.

Hillossa on sen verran vapaana olevaa nestettä että homemyrkyt leviävät aina koko purkkiin. Jos hillopurkissa on hometta niin koko purkin sisältö on silloin roskiskamaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä viisi