Lisääkö täällä joku lisää mausteita eilispäivänä tehtyyn ruokaan, kun lämmittää sitä uudelleen?
Kommentit (6)
En. Kun ruoka on jo alunperin hyvin maustettu, niin maut vain voimistuvat, kun ruoka seisoo jääkaapissa ja lämmitetään uudelleen. Jos siinä vaiheessa pitää ruveta ruokaan mausteita lisäämään, niin ruoka on ollut huonosti maustettua.
Miksi siihen pitäisi mausteita lisätä, ellei niitä sitten alunperin ollut liian vähän? Kun ruokaa säilytetään ja uudelleenlämmitetään, niin siitä poistuu nestettä, jolloin varsinaisia ruoka-aineita ja niitä mausteita on tiiviimmässä. Eli jos siihen jotain tarvitsee lisätä, niin luultavasti mieluummin vettä kuin mausteita.
Jos lämmitän annoksen sellaisenaan niin ei tarvitse mitään lisätä. Mutta jos tuunaan jämistä uutta ruokaa, niin silloin tulee ehkä jotain maustetta lisättyä.
Riippuu ruoasta.